• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perfektna tri seta Lajovića nedovoljna za Zvereva

Autor mondo.rs

Dušan Lajović "letio" po terenu Rolan Garosa protiv apsolutnog favorita, a onda je ostao bez snage...

Srbija je na Rolan Garosu ostala sa jednim predstvanikom u singlu - Novakom Đokovićem.

Vrlo blizu plasmana u treće gol drugog grend slema u sezoni bio je i Dušan Lajović, koji je protiv drugog nosioca i trećeg igrača svijeta Aleksandra Zvereva vodio 2:1 u setovima, ali je četvrti i peti set odigrao daleko ispod prikazanog u prva tri i morao je da se oprosti od pariske šljake.

Lajović - Zverev 2:3 (6:2, 5:7, 6:4, 1:6, 2:6 ). Meč je trajao tri sata i 28 minuta.

Do duela u glavnom gradu Francuske dvojica igrača se nikada prije nisu se međusobno sastajala. Predstavnik mlađe generacije, Saša Zverev, stigao je u Pariz u velikoj formi i sa ciljem da postavi novi najbolji rezultat na grend slemovima, a to je četvrto kolo na Vimbldonu prošle godine.

Mali Španac namučio Noleta


Na Rolan Garosu dvadesetjednogodišnji Nijemac nikada nije prošao treće kolo, u kojem će ove godine igrati protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine.

Lajović je prije četiri godine na RG stigao do četvrtog kola i to je za dvedesetsedmogodišnjeg Srbina najbolji rezultat u karijeri, a u srijedu poslije podne činilo se da sigurnim koracima grabi ka još jednom vrhunskom rezultatu.


Lajović je od prvog minuta meča počeo da demonstrira vrhunski tenis i više je na Terenu 1 Rolan Garosa djelovalo da je Srbin drugi nosilac, a Zverev daleko od pozicije koju trenutno zauzima na ATP listi (treće).

Za Srbina je prvi set bio najbolji. Za silovit start Lajovića - Nemac nije imao odgovor. Poslije svega 36 minuta Duci je vodio 1:0 (6:2), uz dva brejka.

Oduzetim servisom Lajović je najavio drugi set i vrlo brzo poveo 2:0. Ali, onda se i treći igrač svijeta probudio, dodao gas, bio precizniji, a i bolje se kretao. Zverev je prvo izjednačio na 3:3, da bi pošto je prethodno spasio brejk loptu, u 12. gemu drugog seta stigao do izjednačenja.

Ali...

Sve što se dešavalo u tom dijelu igre, kome je nedostajalo tri minuta za pun sat, brzo je zaboravio 27-godišnji momak rođen u Staroj Pazovi i ponovo je bio na vrhunskom nivou.

Opet je napravio brejk u ranoj fazi trećeg seta, ali ga nije materijalizovao. Međutim, ni to nije sputalo Lajovića, koji je bio vrlo siguran, a posebno na servis Nemca u osmom gemu trećeg seta - 5:3. Poslije 49 minuta Duci se približio na set od trećeg kola.

Nažalost...

Lajović je u nastavku duela "pao" u igri. Uspio je samo da osvoji jedan gem i lagano ga izgubi ćetvrti set 1:6, za svega 34 minuta igre. Slično je bilo i u petom setu, očigledno bez snage i sa minimalno koncentracije - 2:6.

Saša Zverev zasluženo je pobijedio i plasirao se u treće kolo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC