• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Dragutin Šurbek

Autori mondo.ba Autori Agencije

Legendarni jugoslovenski i hrvatski stonoteniser Dragutin Šurbek umro je u noći sa subote na nedjelju, prenose mediji u Hrvatskoj.

Izvor: MN PRESS

Dvostruki svjetski šampion u stonom tenisu Dragutin Šurbek, preminuo je u 72. godini, javljaju danas mediji u Hrvatskoj.

Uz dvije titule prvaka svijeta, na svjetskim i evropskim prvenstvima, Šurbek je osvojio ukupno 36 medalja.

Obje titule svjetskog prvaka Šurbek je osvojio u parovima, 1979. godine u Pjongjangu s Antunom 'Tovom' Stipančićem, a 1983. u Tokiju sa Zoranom Kalinićem.

Rođen je 8. avgusta 1946. u Zagrebu, u radničkoj porodici, stoni tenis počeo je da igra u osnovnoj školi, a reprezentativac tadašnje Jugoslavije postao je 1964. godine.

Kao član GSTK Vjesnik Zagreb doprinio je osvajanju Kupa evropskih prvaka 1973, 1974. i 1976. i Kupa velesajamskih gradova 1970. i 1972.

Iz tog perioda datira i nesvakidašnji rekord koji drži ekipa Vjesnika sa Dragutinom Šurbekom, Zlatkom Čordašem i Antunom Stipančićem koja od jula 1971. do maja 1975. nije izgubila ni jedan službeni meč, ni u međunarodnim, ni u domaćim prvenstvima, uz čak 122 uzastopne pobjede.

Na turnirima širom svijeta trijumfovao je 112 puta, od čega je 42 puta bio pojedinačni pobjednik, 32 puta je slavio u muškim parovima, četiri puta u mješovitim parovima, a 34 puta u ekipnim takmičenjima.

"Šurba je obogatio i oplemenio stonotenisku igru. Posjedovao je ogromani apetit za vježbanjem i usavršavanjem, trenirao je svaki dan. Mnogo, vrlo mnogo. Niko Dragutina nije mogao otrgnuti od reketa......Intezivni stonoteniser sa mnogo finesa u igri, koji se uzdigao svojim igračkim kvalitetima, rezultatima, pojavom i ličnošću u besmrtne zvijezde hrvatskog sporta", prenosi Hina izvode iz teksta na portalu Hrvatskog stonoteniskog saveza (HTS).

Detalji o posljednjem ispraćaju Dragutina Šurbeka biće naknadno objavljeni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC