• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer se vratio povlačenju sa turnira

Autor mondo.rs

Preskočio je kompletnu sezonu na šljaci, nastupio na tri turnira na travi, pa odlučio da se povuče sa Mastersa u Torontu štedeći snagu za US open.

Rodžer Federer odlučio je da se u potpunosti fokusira na poslednji gren slem sezone, US open, zbog čega je saopštio organizatorima Mastersa u Torontu da ove godine neće učestovati.

Federer je bio svež i našpanovan na startu sezone, osvojio je Australijan open i Roterdam, a onda na američkoj Masters turneji stigao do finala Indijan Velsa gde ga je zaustavio Huan Martin Del Potro, da bi naredne nedelje u Majamiju izgubio već u prvom kolu od Tanasija Kokinakisa.

Kao i prethodne godine, Švajcarac je potom objavio da neće igrati nijedan od turnira tokom "sezone šljake": Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim, ali ni drugi gren slem sezone, Rolan Garos. Veteran koji je u tom periodu prepustio arhi-rivalu Rafaelu Nadalu prvo mesto na ATP listi, vratio se na terene početkom sezone na travi, osvojio Štutgart, igrao finale Halea, a onda bio zaustavljen u četvrtfinalu Vimbldona u maratonskom meču sa Kevinom Andersonom.

Federerov skor ove sezone je 29-4 uz tri osvojene titule: Melburn, Roterdam, Štutgart.

Nešto kasnije, osvajač 20 gren slem titula doneo je odluku da preskoči Masters u Torontu na kom je prošle sezone zaradio povredu i bio primoran da odustane od Mastersa u Sinsinatiju, poslednjem pred US Open.

Ove sezone Federer je odlučio da ne učestvuje na jedinom kanadskom Mastersu, koji ATP i WTA konkurenciju naizmenično svake sezone šalje iz Montreala u Toronto i obrnuto. Pretpostavka je da će se pojaviti u Sinsinatiju, gde je trijumfovao sedam puta i gde je neporažen od 2013. godine.

Federer će tokom turnira u Torontu, na kom bi trebalo da nastupe i Nadal i Đoković, napuniti 37 godina. U prvom delu sezone nastupio je na samo sedam turnira, ali je i tako uspeo da se održi u vrhu ATP liste.

Ipak, odustajanje od Toronta znači i da će Švajcarac ostati bez 600 ATP bodova zarađenih prošle sezone plasmanom u finale u kom ga je nadigrao svetski broj 3, Aleksander Zverev.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC