• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Sloga: Bićemo bliže vrhu

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener dobojske Sloge Danko Panić ističe da će ove sezone imati iskusniju ekipu i vjeruje da može da bude u prvih pet ili šest ekipa u BiH.

 Trener Danko Panić - pripreme RK Sloga Doboj za sezonu 2018/2019 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši Sloge prošlu sezonu završili su na osmom mjestu na tabeli, a naredne sezone u Doboju se nadaju i bolje plasmanu.

Trener Danko Panić naredne sedmice okupiće ekipu, koja će u jeku priprema za novu sezonu odigrati i prestižni TV turnir šampiona u svom gradu.

"Okupljanje je u ponedjeljak, radićemo dva puta dnevnio prvu sedmicu, pošto nam je kratak period do početka turnira za 15 dana. Radićemo bazične pripreme, ujutro i navače na stadionu, onda ćemo preći na lopte, da se malo pripremimo za turnir“, rekao je Panić na početku razgovora za MONDO.

Na TV turniru šampiona koji će se igrati od 14. Do 18. Avgusta i na kojem će osim njih  igrati Vojvodina, Hapoel Rišon, Izviđač, Kolding, Koper, Tatran i Steaua Sloga neće imati praktično nikakve ambicije.

„Na turniru hoćemo da čisto da vidimo gdje smo, pošto  svake godine je veliki razmak između početka prvenstva i turnira. Isto tako ne možemo ni da gajimo neke velike ambicije  na turniru jer su ekipe mnogo jače. Ipak, drago mi je zbog igrača koji imaju neke svoje ambicije, da vide gdje su i koliko vrijede“, rekao je Panić.

Uprava Sloge već slaže kockice i u klub su stigli Vukašin Zekić, Vanja Smiljanić, Velibor Manjić i Stefan Petković.

"Zasad smo doveli četiri igrača, otišlo nam je šest. Otišli su Galić, Efendić, Alibegović, oba Trebinjca su se vratili kući, Mišanović takođe u Derventu, te Bosić . Zasad smo dogovorili pet igrača, računajući i Vladimira Stankovića i vidjećemo ko će od mlađih igrača biti prebačen u prvi tim. Isto tako vjerovatno ćemo popuniti poziciju pivota i golmana. Nismo imali u planu da će Mišanović otići, ali Bože moj…“

Šta  Sloga može sa ovom ekipom u narednoj sezoni?

"Nadam se da nećemo imati prevelike ambicije, realnost nam je sredina tabele. U trenucima kada budemo obezbjeđivali taj cilj ići ćemo da afirmišemo mlađe igrače. Nadam se da ćemo moći biti blizu vrha. Prošle godine imali smo mladu ekipu, ali dosta neiskusnu. Sada ovi igrači što su došli su već afirmisani, igrali su u inostranstvu, Zekić je dugo u Derventi  i jedan je od najboljih na svojoj poziciji, moram da pohvalim i Tulendića koji se afirmisao, nažalost nije iamo zamjenu pa je praktično cijelu sezonu igrao svih 60 minuta“, istakao je Panić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Problem njemu, ali i ostalim trenerima, pa i rukovodstvima klubova stvara neizvjesnost zbog stanja u RSBIH. Prošle godine početak prvenstva je pomjeren, a ove godine RSBiH je čak prestao s radom, uz ostavke čelnih ljudi.

„Mi moramo početi pripreme, sve ostalo je do saveza. Sramota je da  klubovi planiraju sezonu, dovode i plaćaju igrače, a u principu ne znate ksad će to početi i da li će pitanje, je. Jednostavno, nemate se ni kome obratiti da licencira igrače, a kamoli šta drugo. Nadam se da će se naći neko rješenje, ali traži se već dvije godine pa ništa“, kaže Panić.

Trener Sloge smatra da će se borba za titulu ponovo voditi između Vogošće i Izviđača.

"Zasad se Vogošća najviše pojačala, ostavili su okosnicu ekipe i doveli dosta igrača. Imam osjećaj da na svakoj poziciji imaju po trojicu igrača i da su ih doveli da bi oslabili ostale ekipe. Zrinjski koji je igrao prošle godine na vrhunskom nivou sada je ostao bez dosta igrača, isto tako i Izviđaču, mada Izviđač ima dobru školu i da će napraviti dobru ekipu, posebno ako budu igrali SEHA ligu. Borac se nije proslavio kada je u pitanju prelazni rok, koliko sam upratio. Po meni je Gračanica napravila pravi posao, zadržali su većinu igrača s kojima su osvojili prvu ligu FBIH i doveli su par novih iz Dervente. Po meni opet će se borba za titulu voditi između Vogošće i Izviđača. Neke ekipe iz Prve lige FBiH poput Krivaje i Tuzle biće jače nego neke iz Premijer lige BiH. Mislim da će ove godine liga biti malo slabija", zaključio je Panić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC