• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukomet dotakao dno, uskoro suspenzija RSBIH

Autor mondo.ba

Ukoliko se situcija u RSBIH hitno ne riješi EHF će suspendovati savez, a klubovima i reprezentaciji će biti zabranjeno ušečće u svim takmičenjima.

 EHF - suspenzija za RSBIH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Evropska rukometna federacija (EHF) dala je rok do 20. avgusta da se riješi situacija u RSBIH, u suprotnom će Savez, ali i klubovi biti suspendovani.

Iz kancelarije EHF predsjednika EHF danas je upućeno oštro pismo Olimpijskom komitetu BiH i Ministarstvu civilnih poslova u vezi sa situacijom u RSBIH kojem se navodi da EHF ima potpune informacije o stanju u RSBiH kada su u pitanju pravni, financijski i organizacioni aspekt, a da je odlaskom generalnog sekretara koja je bila posljednja kontaktna tačka, čak i bez svoje kancelarije, odlučujući korak na odgovornim tijelima u BiH koja se moraju uključiti kako bi se izbjegla ozbiljna šteta za rukomet u BiH i reputaciju RSBiH u svijetu sporta, prenosi „Avaz.ba“

To znači da ukoliko se situacije ne promijeni, niti jedan tim iz BiH ne može učestvovati u EHF takmičenjima ove sezone, niti reprezentacija može učestvovati u kvalifikacijama za EURO 2020.

Upravni odbor EHF će morati suspendovati BiH na narednoj sjednici sredinom septembra što će imati posljedice za sve predstavnike na tehničkom i takmičarskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama.

EHF očekuje jasan stav do 20. augusta, a paralelno sa ovim pismom EHF će upoznati i IHF sa situacijom, kao i sve one koji su bili imenovani kao odogovorna lica u prethodnom periodu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC