• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Rano je za penziju

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić kaže da mu je rano za penziju i kako ima nameru da do "kraja života" ostane vezan uz teniske terene.

 Zimonjić: Rano je za penziju Izvor: MONDO

Iako veteran, tridesetdvogodišnji Beograđanin i te kako dobro udara, pa uz partnera Danijela Nestora zauzima respektabilno sedmo mesto na svetskoj listi dublova.

On otkriva kako jednog dana ima nameru da se smiri u svojoj teniskoj školi, ali da do tada očekuje da "popije" još koju litru adrenalina i osvoji još poneki turnir.

"Igraću dok god budem bio sposoban da osvajam turnire. Po završetku karijere planiram da ostanem u tenisu, da otvorim svoju školu, da svoje znanje prenesem mlađima. Onima koji će doći biće mnogo lakše, kao i njihovim roditeljima, jer će deca da im budu kod kuće, a opet preko nas će moći da nauče sve što bi naučili u nekoj elitnoj školi u inostranstvu", rekao je za "Glas javnosti" Zimonjić, koji je profesionalac od 1995. godine.

Oopularni Ziki ne mora mnogo da brine o svojoj budućnosti, jer ako ništa drugo, kao i svaki profesionalac, može da se osloni na penzioni fond Udruženja profesionalnih igrača (ATP).

"Postoji program preko ATP, ali morate da ispunite određene uslove. U singlu da budete plasirani među prvih 100, u dublu među 50, i da postignete određeni uspeh na turnirima. Pravo na naknadu stiče se tek od 49. godine života. To je fond nastao od nagrada na turnirima", izjavio je Zimonjić.

Zimonjić je izjavio da u slučaju da nije postao teniser, sigurno bi se pronašao u nekom drugom sportu.

"Da kojim slučajem nisam postao teniser, sigurno bih bio košarkaš ili odbojkaš", rekao je najbolji srpski dubl igrač.

On je dodao da je zadovoljan saradnjom sa Kanađaninom Danijelom Nestorom, koju je nedavno započeo, ali da očekuje još bolje rezultate.

"Solidno smo počeli sezonu, ali bih voleo i očekujem da krene još bolje. Igrali smo na tri velika turnira i stigli do finala u Indijan Velsu i polufinala u Dubaiju. Mali peh nas je zadesio u Majamiju. Sada nam sledi sezona na šljaci u kojoj ćemo, nadam se, nastaviti s boljim igrama", dodao je bivši selektor našeg Dejvis kup tima.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC