• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletika oživjela u Foči

Autori mondo.ba Autori SRNA

Na Gradskom stadionu u Foči danas je održan prvi trening novoosnovanog Atletskog kluba Sutjeska, čime se nakon višedecenijskog odsustva "kraljica sportova" vratila u grad na obalama Drine i Ćehotine.

U klub se upisalo 40 članova, od predškolaca do seniora, a trenerski posao povjeren je Aleksandru Jeliću, atletičaru iz Užica, koji u Foči studira na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu "Sveti Vasilije Ostroški".

"Djeca su veoma zainteresovana i vidi se da su svjesna koliko je atletika dobra za njihov razvoj. Ovo su osnove atletike, krećemo od samog početka i ja ću se truditi da napravim dobre sportiste, a kasnije i dobre takmičare", rekao je Jelić.

Ideja za formiranje kluba rodila se prije dvije godine kada su obnovljene Ulične noćne trke, na inicijativu Žarka Todovića, koji je izabran za predsjednika kluba.

"Na radost i oduševljenje mnogih ljubitelja sporta u Foči, konačno je sa radom krenuo i Atletski klub Sutjeska. Naš glavni cilj je razvoj, popularizacija i omasovljavanje atletskog sporta", kaže Todović.

On vjeruje da će takmičari ovog kluba brzo stasati za takmičenja atletskih saveza Srpske i BiH, a najavljuje da će klub osim Noćnih trka organizovati i jesenji kros, kao i redovna mjesečna testiranja svojih članova.

"Za početak ćemo raditi trkačke discipline, a najkasnije na proljeće počećemo da radimo i skakačke i bacačke discipline. Staza za skakanje i beton za bacanje kugle su zarasli i mi ćemo što prije to da osposobimo, da bismo mogli da radimo u punom kapacitetu", rekao je Todović.

Učenica drugog razreda gimnazije Sara Uskoković kaže da je presrećna što je dobila priliku da trenira atletiku.

"Ranije sam trenirala odbojku i tenis, imam dobru kondiciju i očekujem da ću biti uspješna. Na prvom treningu smo učili osnove i nismo se puno umorili", kaže Sara.

Puno srce je i roditeljima kada vide svoju djecu kako sa velikim žarom trče atletskom stazom.

"Kada smo bio omladinac, trenirao sam sportsku gimnastiku i tada je postojao i atletski klub, a sada nakon 40 godina ponovo je formiran. Posebno me je oduševilo što vidim da je kadar veoma stručan. Ovo je bazni sport koji treba da postoji u svakom gradu i kojim bi trebalo da se bave svi od sedam do 77 godina", kaže Nenad Prodanović, otac jednog od novopečenih atletičara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC