• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija bez medalje na Svetskom prvenstvu

Autor mondo.rs

Izabranici Nikole Grbića izgubili borbu za bronzu protiv selekcije SAD - 1:3 (25:23, 17:25, 30:32, 19:25)

 Srbija bez medalje na Svetskom prvenstvu Izvor: MN PRESS

Srpski odbojkaši su na Svetskom prvenstvu u Italiji došli među najbolje četiri selekcije, ali se ispostavilo da je to njihov trenutni limit.

"Orlovi" su ušli u završnicu spektakularnom igrom u pobedi protiv Italije i taj nastup očigledno im je oduzeo previše energije za ono što sledi, jer su potom izgubili protiv Poljske (0:3), zatim Brazila (0:3) u polufinalu i u današnjoj borbi za bronzu.

SRBIJA - SAD 1:3 (25:23, 17:25, 30:32, 19:25)

Izabranici Nikole Grbića vratiće se u ponedeljak u Beograd bez medalje oko vrata i posle dve završne predstave u kojima nisu pokazali ono što ih je učinilo jednim od atraktivnijih timova turnira.

Nedeljna borba za odličje počela je dobro za naš tim, osvojen je prvi set, ali je potom pao ritam našeg tima, Aleksandar Atanasijević se preselio na klupu u drugom setu, a Dražen Luburić i Nemanja Petrić odigrali su veći deo meča.

Uroš Kovačević je počeo meč kao rezerva i Grbić je pokušao i sa njim u postavi da nađe "ključ" za igru sve boljih Amerikanaca, ali nije uspeo...

Srbija je tako okončala Svetsko prvenstvo na četvrtom mestu, dok su Amerikanci prvi put od 1994. igrali polufinale i odlaze kući sa odličjem. Srpska bronza iz Italije ostaje i dalje poslednja medalja naše reprezentacije na globalnim turnirima...

U finalu Svetskog prvenstva sastaju se Poljska i Brazil (21.15).

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Po setovima...

I SET 25:23

Promenio je Nikola Grbić malo postavu u odnosu na meč sa Brazilom. "Na klupu" je preselio Uroša Kovačevića, a priliku od prvog minuta dao Nemanji Petriću. Igramo neuporfedivo bolje, sa manje pritiska nego juče. Momci deluju opušteno, a tao se vidi i po servisu, koji je bio na visokom nivou, kao i blok. Amerikanci deluju iscrljeno i nikako im ne bi trebalo dozvoliti da dođu do daha. Srbija je diktirala tempo u prvom setu. Sve vreme je naš tim vodio, a SAD je imao jedan nalate, kada je od 16:19 stigao do 19:19, međutim "orlovi su imali spreman odgovor.

II SET 17:25

Umesto da nas dobijeni prvi set podigne, a Amerikance spusti, igra Srbije se bukvalno raspala i rival je bez mnogo muke, iako veći deo seta bez povređenog Tejlora Sandera, stigao do izjednačenja. Vrlo loše - dve reči koje najbolje opisuju igru našeg tima, prepunu raznoraznih grešaka.

III SET 30:32

Maratonski set i, nažalost, vođstvo Amerikanaca. Ogromna borba s obe strane, Srbija je imala tri set lopte i jednu kontru, koju nije realizovao odlični Nemanja Petrić. Amerikanci su iz pete stiglo do 2:1. Srbija je povela 4:2, pa je SAD napravio seriju 7:1, videli smo i seriju Srbije 5:0.  

III SET 19:25

Nažalost, "orlovi" nisu uspeli. Amerikanci su ušli u ritam, a naš tim je sve više padao dok je meč odmicao. Nikola Grbić je pozivao tajm-aute, budio tim i bez Atanasijevića pokušavao da vrati ekipu u "egal", ali se to nije dogodio. Tek na momente su srpski odbojkaši pokazivali energiju, ali je sve to bilo premalo i preslabo da spreči "Amere" da lako stignu do šest meč lopti na 18:24. Ivović ih je prethodno as udarcem "zadržao", ali nije sprečio neizbežno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC