• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan na ruletu ostao bez F4

Fajnal for u Barseloni za dlaku je izmakao vaterpolistima Partizana. Umesto njih na završni turnir Evrolige ide zagrebačka Mladost.

 VATERPOLO: Partizan na ruletu ostao bez F4 Izvor: MONDO

Posle beogradskih 9:9 i identičnog rezultata u Zagrebu u sredu (0:1, 3:3, 3:3, 3:2), dva produžetka bez golova, crno-beli su poklekli sa peterca i ostali bez Fajnal fora u Barseloni.

Na gotovo neverovatan način, bez suspendovanog Filipa Filipovića, pri rezultatu 4:7, srpski šampioni pronašli su snagu, znanje i hrabrost da sustignu "žapce".

U dodatnih dva puta po tri minuta mreže se nisu tresle, a pre svih zaslužan za to bio je mladi golman Branislav Mitrović, tajno oružje crno-belih u ovom duelu, koji je sa 15 odbrana podsetio na slavne prethodnike medju stativama kluba sa Banjice.

Usledio je rulet, odnosno peterci. Mitrović, koji je u prvoj četvrtini odbranio jedan udarac sa pet metara, ovog puta bio je kratak kod sva četiri šuta Zagrepčana.

Na drugoj strani Andrija Prlainović u prvoj seriji pogodio je prečku, a Živko Gocić u drugoj stativu i šanse da se Partizan drugu godinu zaredom nadju na turniru četvorice otišle su u nepovrat.

Crno-beli su u Zagrebu konstatno gubili dah u jurnjavi za pobedom. Većim delom susreta bili su, makar, za zamah iza "žabaca" - 2:4, 4:7, 8:9.

U igri, ali i u nekoliko navrata kada su crno-beli imali igrača više, kao ključan nedostatak, ispostavilo se, bio je izostanak levorukog realizatora (suspendovanog Filipovića).

Medjutim, i tako hendikepiran Partizan, koji je prvi gol na utakmici postigao tek u 11 minutu, uspeo je da uhvati priključak. Sa minus tri sveli su Beogradjani zaostatak na gol uoči poslednje deonice, a zatim jednu četvrtinu dobili i na kraju ušli u produžetak.

Hrvati, Vašaš i Pro Reko

Uz Mladost, plasman na Fajnal for izborio je i drugi hrvatski klub - dubrovački Jug. Vaterpolisti Juga su u revanšu poraženi u Pireju od grčkog Olimpijakosa sa 8:12, ali su prvi meč, na svom plivalištu u Gružu, dobili sa pet golova razlike (5:10).

Za titulu najboljeg u Evropi hrvatski klubovi boriće se sa budimpeštanskim Vašašom i braniocem trofeja Pro Rekom.

Nakon što je u gostima savladao Primorac 8:6, Vašaš je u revanšu u Budimpešti poražen od Kotorana rezultatom 6:7.

Jedini tim koji je dvostrukom pobedom izborio plasman na završni turnir četvorice je Pro Reko. U prvom meču, u Djenovi, ekipa Vlade Vujasinovića i Vanje Udovičića pobedila je Posilipo sa 13:10, a u revanšu u Napulju bilo je 12:8

Fajnal for u Barseloni igra se 9. i 10. maja.

REZULTATI ČETVRTINALA EVROLIGE:
Olimpijakos - Jug 12:8 (prvi meč 5:10)
/Slobodan Nikić 2/

Vašaš - Primorac 6:7 (8:6)

Posilipo - Pro Reko 8:12 (10:13)
/Vujasinović 3, Udovičić 1/

Mladost - Partizan 9:9 (1:0, 3:3, 3:3, 2:3), posle peteraca 13:10.


Bazen: Pored Save.
Gledalaca: 2.000.
Sudije: Moliner Molins (Španija), Stavridis (Grčka).
Igrač više: Mladost 12/5, Partizan 11/7
Peterci: Mladost 1(0), Partizan 1 (1)

MLADOST: Pavić, Burić, Smit 1, Vrdoljak 2, Josep 1, Franković 1, Antonijević 1, Djogaš 1, Karač, Muslim, Buljubašić, Franičević, Lončar 2.

PARTIZAN: Nastran 2, Radjen, Bejli 1, Aleksić 1, Pijetlović, Prlainović 2, Gocić 1, Avramović, Ivošević, S.Mitrović 2, B.Mitrović.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC