• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković čeka Zvereva: Mnogo je napredovao…

Autor mondo.rs

Najboljeg srpskog tenisera u polufinalu mastersa u Šangaju očekuje igrač sličan Kevinu Andersonu, koji ga je savladao u jedinom do sada odigranom meču

Novak Đoković savladao je Kevina Andersona sedmi put u nizu i izborio polufinale mastersa u Šangaju, na kojem je trijumfovao tri puta u karijeri. Trijumfom nad osmim igračem sveta srpski teniser produžio je pobednički niz na 16 mečeva bez poraza.

Đoković je protiv Andersona, koga je prethodno savladao u finalu ovogodišnjeg Vimbldona, spasao set loptu, a onda je u nastavku u potpunosti kontrolisao prilike na terenu.

"Suočio sam se sa jedinom brejk loptom u finišu prvog seta, koja je ujedno bila i set lopta i uspeo sam da se izvučem iz te situacije. Nisam izgubio mnogo poena na svoj servis, što je dobra stvar. Uslovi su vrlo brzi, tako da je servis verovatno ključna stvar", rekao je Đoković posle meča.

Nova pobeda u Šangaju za Đokovića je korak bliže ka vrhu ATP liste, odnosno preticanju Rodžera Federera na drugom mestu i potencijalno skidanja Rafaela Nadala sa čela.

Na tom putu sledeća prepreka će mu biti Aleksander Zverev, koji je eliminisao Kajla Edmunda i postao peti igrač koji se kvalifikovao za zavšni turnir sezone, od 11. do 18. novembra u Londonu.

Trenutno peti igrač sveta do sada je samo jednom odmeravao snage sa Đokovićem i ostvario je pobedu. Bilo je to prošle godine u finalu mastersa u Rimu (6:4, 6:3).

Novak kaže da je Zverev od tada još napredovao.

"Mnogo je poboljšao igru i postao je vrhunski igrač. Biće to neizvestan meč. Mislim da me očekuje dosta sličan rival kao u četvrtfinalu. Anderson je dobar server, snažno udara iz daljine, vrlo agresivan i visok. Saša je sličan tip igrača. U ovakvim uslovima, gde se sve dešava brzo, moram da budem usresređen na svaki poen od starta, ali i da koristim svoj servis, kao i na meču protiv Andersona. Mislim da sam i dobro riternirao, što će takođe biti jedan od najvažnih faktora i protiv Zvereva", naveo je Đoković.

Zverev
Izvor: Youtube/ATPWorldTour

Polufinalni meč mastersa u Šangaju Đoković - Zverev na program je u subotu od 10.30 časova po srednjeevropskom vremenu, dok će se za drugo mesto u finalu boriti Rodžer Federer, branilac trofeja i Hrvat Borna Ćorić (od 14 časova).

Ćorić, koji je 13. nosilac, pobedio je Metjua Ebdena u dva seta - 7:5, 6:4, dok je Federer bio bolji od Keija Nišikorija (6:4, 7:6).

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 7.086.700 dolara.

****************************************

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC