• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvije medalje za BiH na Evropskom prvenstvu

Autori mondo.ba Autori Fena

Dvoje bh. kikboks reprezentativaca osiguralo je medalje na Evropskom prvenstvu za seniore u disciplinama "low kick", "K1 style" i "kick light" u Bratislavi.

Od devet bh. takmičara u borbi za najsjajnije odličje ostali su Ahmed Krnjić u disciplini "K1 style", kategorija -91 kg i Jasmina Merdić u disciplini "low kick", kategorija +70 kg.

Krnjić je danas u četvrtfinalu tehničkim nokautom pobijedio Aslanov Asafa iz Azerbejdžana i plasirao se u polufinale prvenstva te osigurao bronzano odličje. Sutra se sastaje s predstavnikom Ukrajine koji je bio bolji od reprezentativca Turske.

Jasmina Merdić je izborila finale gdje će joj protivnica biti reprezentativka Rusije. U polufinalu je pobijedila predstavnicu Turske Celik Hatice i time osigurala srebrenu medalju, saopšteno je iz službe za medije reprezentacije BiH.

Milan Babić, "K1 style" (-75 kg), Ibrahim Gverić, "Kick light" (-69 kg), Šejla Oraščanin, "Low kick" (-52 kg), Ajla Vojić, "Low kick" (-60 kg)KG, Amra Okugić, "K1 style" (-52 kg), Nikola Drobnjak, "Low kick" (-81 kg) i Mesud Selimović, "Low kick" (-86 kg), nisu uspjeli osigurati medalje u svojim kategorijama i završavali su svoje nastupe u predhodna tri takmičarska dana.

U vođstvu reprezentacije BH su selektor i šef delegacije Salko Zildžić, treneri Husein Selimović, Rinaldo Pikoloti, Elvedin Dubravac, Veselin Đuričić te internacionalni sudija Neđo Bratić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC