• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doček za zlatne gracije: Odsanjan san, na redu je Tokio

Autor mondo.rs

Više hiljada građana ispred Skupštine grada pozdravilo zlatne srpske odbojkašice. "Hvala, a sada mi je potrebna vaša pomoć da ih održim na okupu do Olimpijskih igara 2020", poručio selektor Zoran Terzić

 Odbojkašice Srbije doček ispred Skupštine u Beogradu Izvor: MN PRESS

Zlatnim odbojkašicama Srbije i stručnom štabu reprezentacije priređen je svečani doček ispred Skupštine grada Beograda poslije istorijskog uspjeha na Svjetskom prvenstvu.

U finalu su savladale Italiju i osvojile zlatnu medalju.

Nekoliko hiljada građana, uprkos lošim vremenskim uslovima, okupilo se ispred Starog dvora da pozdravi djevojke koje su ostvarile najveći uspjeh srpske odbojke i sporta uopšte.

ISTORIJA: ODBOJKAŠICE SRBIJE ŠAMPIONKE SVIJETA!!!

Zlatne djevojke izašle su na balkon Skupštine grada, tradicionalno mjesto okupljanja srpskih sportista poslije velikih uspjeha - Maja Ognjenović, Milena Rašić, Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Silvija Popović, Bjanka Buša, Bojana Živković, Tijana Malešević, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Maja Aleksić, selektor Zoran Terzić i svi članovi stručnog štaba.

Jedino je izostala Bojana Milenković, koja je na prvenstvu u Japanu doživjela težu povredu.

Ona je iz Firence poslala specijalnu video poruku svima u Srbiji.

"Dobro veče moja Srbijo, mnogo mi je teško što u ovom trenutku nisam sa vama, ali sam srcem i energijom uvijek uz vas. Ovaj san se sanja cijeli život i mi smo ga odsanjali, sada ćemo sanjati novi, koji se zove Tokio", poručila je u video poruci Bojana Milenković.

Milena Rašić zahvalila se na velikoj podršci koju su imali tokom cijelog prvenstva.

"Hvala na bezuslovnoj podršci, što ste vjerovali u nas, jer ovo zlato je svakako i vaše. Zahvalnost i Republici Srpskoj i Crnoj Gori i želim da pošaljem svu ljubav ovog svijeta mom Kosovu", poručila je Milena Rašić.

Izvor: MN PRESS

Najbolja igračica Svjetskog prvenstva u Japanu Tijana Bošković istakla je da je srećna što je opet na pobjedničkom balkonu.

"Jako smo srećne što smo se vratile u Srbiju i što smo poslije godinu dana opet na istom mjestu. Hvala za podršku, vi ste naš vjetar u leđa i potrudićemo se da vas ponovo obradujemo i da se radujemo još mnogo puta", poručila je Tijana.

A onda je glavni "krivac" za sve uspjehe odbojkašica selektor Zoran Terzić rekao da ima molbu za sve navijače u Srbiji.

"Osjećamo vašu ljubav uvijek bez obzira na to da li smo blizu ili daleko. Ovo je specifično prvenstvo, jer smo stigli na vrh svijeta. Neke igračice možda razmišljaju da je to kruna i da je možda vrijeme za kraj, a meni je potrebna vaša pomoć da ih održim na okupu do Tokija", rekao je selektor okupljenim građanima.

On je naveo da bez obzira što je osvojeno svjetsko zlato, i igračice i on imaju još mnogo motiva i energije.

"Poslije 16 medalje idemo dalje, do 20, pa ćemo vidjeti", dodao je uz osmijeh.

I kapiten Maja Ognjenović nada se da će se selektoru ispuniti želja.

"Nemam šta drugo da vam kaže osim najiskrenije čestitke za najbolju publiku. Vi ste naš motiv i naša snaga, hvala vam. Nadamo se da ćemo ispuniti Terzinu želju da ostanemo na okupu do 2020", poručila je Maja Ognjenović.

Odbojkašice je danas primio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u društvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC