• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso sigurno napušta F1: Odlazim jer tako želim

Autor mondo.rs

Španac na kraju sezone završava karijeru u "najbržem cirkusu". "Postoje nova takmičenja koja su veća od Formule 1", poručio je.

Fernando Alonso definitivno je rešio da nakon završetka ove sezone zauvek napusti Formulu 1.

Uprkos spekulacijama da će se ipak možda nešto promeniti posle još tri trke, koliko je ostalo da se izveze, on kaže da se neće predomisliti.

"Postoji istina i nešto što je opšte mišljenje. Prestajem jer želim to, a ne zato što sam bio prisiljen", poručio je Alonso.

"Možda ću imati konkurentniji bolid sledeće sezone, ali to neće promeniti moju odluku. Ja od avgusta ponavljam isto - završavam karijeru u Formuli 1 jer sam uradio u tom takmičenju sve što sam želeo", jasno je poručio vozač Meklarena.

"Sve o čemu sam sanjao u F1 sam uradio. Vozio sam, osvojio grand pri, osvojio titulu, oborio rekorde, nastupao za Meklaren, Reno, Ferari... Imam 37 godina i ne mogu ništa više da napravim u Formuli 1", objasnio je Alonso.

Njegova karijera u auto sportu neće biti završena kada 25. novembra u Abu Dabiju bude spuštena zavesa na ovogodišnji šampionat Formule 1.

"Postoji mišljenje da je Formula 1 najveća stvar na svetu. I ako neko napusti taj šampionat ljudi ne razumeju da je taj vozač možda baš to želeo da uradi, a ne da je razlog to što nije imao dobar bolid koji može da se bori za titulu. Možda će Meklaren imati konkurentan automobil sledeće sezone, možda super bolid, ali ja ne želim ni da pokušam da se takmičim u njemu. Mislim da mogu da budem još bolji vozač, ali odlučio sam da je došao kraj u F1 i to poglavlje u mojoj karijeri zatvaram sa mišlju da sam u njemu napravio mnogo. Postoje i druge stvari van Formule 1 koje želim da osvojim. Nisam uspeo u drugim oblastima motosporta i želim da pokušam", naveo je Alonso.

Mnogi se bave time gde će se Alonso okušati u sledećoj fazi svoje karijere, a preovladava mišljenje da bi to mogla da bude Formula E.

Fernando Alonso debitovao je u šampionatu Formule 1 2001. godine na Velikoj nagradi Australije u bolidu ekipe Minardi i postao tada treći najmlađi vozač u istoriji koji je dobio tu šansu.

Dva puta osvojio je titulu Formule 1, 2005. i 2006. godine, kao član Renoa, a vozio je i za Ferari i Meklaran, u koji je stigao 2015. godine.

Učestvovao je na ukupno 311 trka, ostvario je 32 pobede, 97 puta peo se na pobedničko postolje, a imao je i 22 pol-pozicije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC