• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton hoće duplo slavlje u nedelju

Autor mondo.rs

Vozač Mercedesa želi da petu titulu svetskog prvaka "overi" pobedom u Meksiko Sitiju, iako će mu biti dovoljno i sedmo mesto.

Luis Hamilton izjavio je da će u nedelju na Gran priju Meksika jurišati na 10. pobedu u ovogodišnjem šampionatu, kako bi u velikom stilu osvojio drugu uzastopnu, a ukupno petu titulu.

Aktuelni šampion ima 70 bodova više od jedinog preostalog konkurenta, Sebastijana Fetela iz Ferarija, a do kraja šampionata preostale su tri trke, što znači da je u opticaju najviše 75 bodova.

"To bi bio bonus u već sjajnoj godini, da titulu osvojim pobedom. Moj cilj je zato da pobedim ovog vikenda", rekao je Hamilton.

On je prošle godine takođe u Meksiku stekao nenadoknadivu prednost, zauzevši devetu poziciju, a sada mu je dovoljno da bude sedmi.

Hamilton, ipak, želi da popravi utisak iz Ostina prošlog vikenda, kada je krenuo sa "pol pozicije" i kroz cilj prošao treći.

"U drugačijoj si situaciji svaki put kada imaš priliku da osvojiš titulu. Svaka takva trka je posebna, jer se nalaziš pred onim što ti je oduvek bio cilj. Prvu je bilo neverovatno teško osvojiti, a posle toga - sve teže", naveo je Britanac.

"Ovo je bila jedna od godina u kojoj sam najviše uživao, uz stvari sa kojima sam se suočavao. Ako bih osvojio titulu, na nju bih najviše bio ponosan i najviše bih je cenio. Pretpostavljam da je tako pošto sam stariji".

Trka za Veliku nagradu Meksika na programu je u nedelju od 20.10 časova po srednjeevropskom vremenu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC