• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peruničić: Protiv Švajcarske nemamo šta da izgubimo

Autor mondo.rs

Rukometna reprezentacija u nedelju u Cugu protiv Švajcarske igra drugi meč kvalifikacija za EP 2020

 Rukomet-kvalifikacije-za-EP-Svajcarska-Srbija-nedelja-13.15 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rukometaši Srbije otputovali su u Švajcarsku gde ih u nedelju protiv domaćina očekuje drugi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Srbija pod palicom novom selektora Nenada Peruničića nije dobro startovala u novom ciklusu, jer je protiv Belgije u Zrenjaninu odigrala samo nerešeno - 27:27.

"Ne bih ništa promenio u pripremi meča sa Belgijancima, o svakom detalju se vodilo računa. Video se motiv i želja momaka. Sam podatak da smo napravili duplo više faulova od Belgijanaca o tome najbolje govori. U toj želji pravili smo greške. Svestan sam da u kratkom roku ne možemo promeniti puno stvari, ali sastav igrača, energija i njihovo davanje je bilo ispravno", rekao je Peruničić.

On je rekao da je Srbija želela prebrzo da završi utakmicu.

"Možda je prelomni trenutak bio zicer za plaus četiri, možda nepostojeći koraci Kukića. To su sitni detalji, koji mogu da poremete mladu ekipu. Problem je bio u nekim situacijama da nismo mogli da menjamo dva igrača, jer je nezgodno kada dva beka ne igraju odbranu. Momci su pokazali karakter i kod minus dva vratili utakmicu u egal, a znate da mlade ekipe to može da odvede na minus pet".

Švajcaraska je daleko kvalitetnija ekipa, koja je Hrvatskoj u Osijeku pružila žestok otpor (28:31).

"Kompletna ekipa raznovrsnih bekova, krila, golmana. Srednji bek Andi Šmid jeste dominantna figura, ali su opasni na svakoj poziciji. Imaju dva sjajna pivotmena, pogotovo Alen Milošević koji igra za Lajpcig. Jako dobro se poznaju u tom pasu, forsiraju igru sa sedam igrača. Tih sedam igrača je još više ubilo lepotu rukometa, sve je nekako zgusnuto. Verovatno bi to i mi radili da imamo Vejina i Vujića u ekipi, jer je to jako opasno sa tri visoka beka u ekipi", istakao je Nenad Peruničić i naveo da je najvažnije da se njegov tim "surovo drži stvari koje rade na treningu".

Selektor Srbije neće moći da računa na sve igrače na duel sa Švajcarskom.

U sastavu u odnosu na meč sa Belgijom neće biti Filipa Marjanovića, a među putnicima su desni bek, juniorski reprezentativac Milan Milić i desno krilo Vukašin Vorkapić.

"Da nam od tri srednja beka ostane jedan, da od pet desnih bekova završimo sa jednim, to niko nije očekivao. Sa nama neće biti ni iskusnog golmana kakav je Svetislav Verkić, zbog problema sa glavom. Momci nemaju šta da izgube, ni u ovoj, ni u narednoj utakmici. Odgovornost je moja. Svestan sam svega i ne kajem se ni jednog trenutka", poručio je Peruničić.

Meč Švajcaraska - Srbija igra se u nedelju od 13.15 časova u Cugu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC