• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropskom Borcu m:tel treba podrška sa tribina

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Trener "crveno-plavih" Mirko Mikić i golman Bojan Ljubišić pozvali navijače na revanš meč trećeg kola EHF Čelendž kupa protiv Vogošće, koji je na programu u "Boriku" u subotu od 20 časova. Banjalučani brane gol prednosti iz prvog duela.

 RK Borac m:tel RK Vogošća EHF Čelendž kup revanš utakmica 2018 najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel iz prvog meča u Vogošću donijeli su gol prednosti (23:22) pred revanš trećeg kola EHF Čelendž kupa, koji je na programu u subotu od 20 časova u banjalučkoj dvorani "Borik", a svi u taboru "crveno-plavih" nadaju se da će on biti dovoljan za plasman u narednu fazu takmičenja.

Banjalučki klub ima priliku da nakon dugog niza godina prezimi u Evropi, a da bi to ostvario, moraće da uloži veliki napor kako bi i u drugom meču bio bolji od rivala iz Vogošće.

U Borcu m:tel nadaju se da će imati "vjetar u leđa", jer podrška sa tribina mnogo znači svakom sportisti.

"Ne samo u ovoj, nego u svim utakmicama, potrebna nam je svaka vrsta pomoći. Imali smo problema u posljednje vrijeme sa posjetom, tako da pozivam ljude koji vole rukomet da dođu i da nam pomognu. Zna se koliko znači ta pomoć publike, posebno mladim igračima. Tužno je i ružno igrati pred 150-200 gledalaca. Nadam se da će imati šta da vide i da ćemo na kraju utakmice svi zajedno uživati", poručio je trener Banjalučana Mirko Mikić.

I jedan od najiskusnijih u timu Borca m:tel, Bojan Ljubišić, priželjkuje ispunjen "Borik".

"Dugo nismo igrali ovako bitan evropski meč. Nadam se da će publika doći. Volio bih da nas podrže, smatram da smo to zaslužili. Borac mora imati svoju publiku, ne samo u rukometu, nego u svim ostalim sportovima. Pozivam navijače da dođu, jer znači nam puno njihova podrška, pogotovo mladim igračima, da nam budu osmi igrač i da nas, ako i ne bude sve kako treba, poguraju. Nadam se da će publika osjetiti momenat i da ćemo zajedno slaviti prolazak u sljedeće kolo", poručio je iskusni čuvar mreže.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije preuzimanja kormila, Mikić je najavio da Borac m:tel može i mora više, nakon čega je ostvaren trijumf u Vogošći. Ipak, utisak iz te pobjede pokvario je neuspjeh u Doboju, gdje je pretpljen premijerligaški poraz od domaće Sloge (28:31).

Ipak, gol prednosti, kao i domaći teren, daju veće šanse Banjalučanima za plasman dalje, ali su u redovima "crveno-plavih" izuzetno oprezni pred sutrašnji duel.

"U današnjem sportu gol prednosti ne znači ništa, čak ni u fudbalu, a kamoli rukometu, tako da u revanš nećemo ući opušteno, niti kalkulisati. Spremaćemo se za meč kao da smo izgubili prvi meč, a od ekipe ću tražiti mnogo veći angažman i koncentraciju nego što je to bilo u Doboju. Ako budemo odigrali tako, ne sumnjam u povoljan rezultat. Ambicije Borca m:tel uvijek su iste, idemo na pobjedu i plasman u narednu rundu", poručio je Mikić.

Zgusnut raspored i ritam subota-srijeda ne dozvoljava previše odmora, kako igračima, tako ni stručnom štabu, tako da su Banjalučani prethodna dva dana iskosristili da se što bolje odmore, oporave od kiksa u Doboju i pripreme za sutrašnji nastup u evro-takmičenju.

"Radili smo u protekla dva dana, imali smo sastanak i uvjeren sam da nas poraz u Doboju neće poremetiti. Najviše smo radili na psihološkom planu, jer ovo je lijepa prilika pred ovom generacijom da prezimi u Evropi. To je šansa koja mora predstavljati motiv više", istakao je.

Svjestan je da je njegov tim u potpunosti podbacio protiv Sloge, pa je poraz bio neizbježan.

"Svjesni smo da smo odigrali loše. Ipak, imam utisak da smo prešli preko toga i da smo izvukli pouku, a ona je vrlo jednostavna - nema opuštanja niti olakog shvatanja protivnika ni protiv najslabijih ekipa, a kamoli protiv Sloge, našeg velikog rivala. Pogotovo se to odnosi na Vogošću, odnosno evropski meč."

"BIH TREBAJU LJUDI POPUT KASIMA KAMENICE"

U međuvremenu je Vogošća promijenila trenera. Na klupu je sjeo iskusni Kasim Kamenica, pa svi očekuju da će Vogošćani zaigrati mnogo bolje u nastavku sezone.

"Možda je prerano za ovu utakmicu, ali on će sigurno mijenjati neke stvari u igri, jer očigledno ni kod njih nešto nije štimalo. Kamenica je iskusan trener, sa imenom iza sebe, velikom karijerom i sigurno će njegov dolazak kod njih izazvati pozitivan šok. Njegov dolazak je pozitivna stvar za bh. rukomet, jer nama trebaju takvi ljudi, koji shvataju rukomet i koji su uvijek motivisani i željni za radom", naglasio je Mikić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"PRIBIJENI UZ ZID"

I Ljubišić očekuje da se protiv Vogošće može do pozitivnog rezultata i u revanš meču.

"Nas se najviše pita. Ukoliko pristup bude kao na prvoj utakmici u Vogošći, biće to pravi put ka željenom cilju i prolasku u narednu rundu takmičenja", naglasio je iskusni golman, uz opasnu da niko u klubu nije zadovoljan trenutnim rezultatima na domaćoj sceni.

Čitaoci MONDA će u subotu u nagradnoj igri imati priliku da osvoje ulaznice za sutrašnji meč. Budite uz www.mondo.ba

"Sigurno da nisam zadovoljan, kao ni uprava, stručni štab... Međutim, sistem takmičenja ove godine je takav da još imamo vremena da sve ispravimo. Sve je na nama, pribijeni smo uz zid, ali smo svjesni situacije. Vjerujem da ćemo od sutrašnjeg meča krenuti u pozitivnu seriju", dodao je.

Od njega se očekuje da "spusti ramu" i tako onemogući Vogošćane u nastojanjima da stignu i prestignu prednost Borca m:tel iz prvog meča.

"Sad bih potpisao da imam samo jednu odbranu, a da sutra slavimo. Naravno da mojim saigračima znači kada sam ja siguran, ali i od njih imam veliku pomoć. Vjerujem da ćemo sutra biti na nivou koji se od nas traži, odnosno koji dres Borca zahtijeva", zaključio je Ljubišić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC