• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČELENDŽ KUP: Pobjeda Borca m:tel na debiju Mikića

Borac m:tel stekao minimalnu prednost u Vogošći (23:22) u prvoj utakmici trećeg kola EHF Čelendž kupa pred revanš u Banjaluci.

 EHF Čelendž kup: Vogošća - Borac 22-23 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Vogošće i banjalučkog Borca voljom žrijeba sastali su se u trećem kolu EHF Čelendž kupa, a prvi meč pripao je Banjalučanima.

Borac je na zvaničnom debiju trenera Mirka Mikića kao gost savladao Vogošću 23:22 i tako stekao minimalnu prednost pred revanš za sedam dana u banjalučkoj dvorani Borik.

Gosti iz Banjaluke imali su i osjetniju prednost, ali su domaći rukometaši dobro odigrale u završnici, kako prvog, tako i drugog poluvremena i zadržali nadu da mogu da se plasiraju u osminu finala Čelendž kupa.

Prilično neizvjestan meč u Vogošći imao je i par trenutaka u kojem je vladala pomalo napeta atmosfera, pa su dvojica igrača, po jedan na svakoj strani, zaradili crvene kartone.

Prvi je zaradio Omahić u prvom poluvremenu, a nepuna dva minut kasnije i Miljković iz Borca je isključen.

Neizvjesno i pomalo napeto prvo poluvrijeme u Vogošći završeno je rezultatom 10:10, a Borac je veći dio prvog dijela kontrolisao meč, ali je dopustio domaćinima da se vrate u egal.

Poveo je Borac 5:2 držao tri gola, u jednom trenutku i četiri (9:5), ali su se u finišu probudili domaći igrači.

Rukometaši Vogošće na najbolji mogući način iskoristili su igrača više u završnici prvog poluvremena i golom Kosića četiri sekunde prije kraja stigli do izjednačenja 10:10.

U prvom dijelu istakao se golman Vogošće Damir Efendić, koji je svom bivšem klubu odbranio tri sedmerca.

Vogošća se nije zaustavila na egalu, već je početkom drugog dijela stigla do 14:11, a seriju domaćih zaustavio je Dejan Unčanin. Iskusni rukometaš sa vezana tri pogotka, od kojih jedna preko cijelog terena na prazan gol, vratio je egal 14:14.

Nekoliko minuta kasnije upravo je on presjekao kontranapad Vogošće i asistirao Buljini koji sa linije šest metara zabija za prednost 19:16. Vogošća je poslije tajm-auta uspjela da smanji na jedan gol razlike, ali ne i da vrati egal.

Golovima Rađenovića i Daničića Borac je sačuvao prednost i upisao trijumf 23:22.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Rađenović i Đurđević sa po pet golova, a Šešić, Daničić i Unčanin upisali su po tri, dok je Ljubišić meč završio sa 11 odbrana.

Isti učinak imao je i golman Vogošće, Efendić, a najefikasniji na meču bio je Osmanhodžić sa sedam golova, dok je Bosić postigao četiri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC