• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole, Rafa, Rodžere, pazite! Oni dolaze

Autor mondo.rs

Ko su mladi teniseri za koje se procenjuje da bi već sledeće godine mogli da ugroze trojku na čelu ATP liste? Đoković ih dobro poznaje

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, uprkos tome što su uveliko prešli 30. godinu i dalje su "tata mate" svetskog tenisa.

Neki novi klinci nisu uspeli da ih svrgnu sa vrha ATP liste ove sezone, ali su "pokazali zube" i potvrdili da će već u 2019. možda uspeti da postanu ozbiljnija pretnja.

Greg Rudeski, nekada četvrti teniser sveta, veruje da postoji trio koji će se izdvojiti.

Kanađanin kaže da je to upravo "ekipa" koja je u drugom delu upravo završene sezone, kada je Đoković dominirao, uspela da ga zaustavi.

"Smatram da će Đoković dominirati i 2019. svetskim terenima, ali se radujem jer postoji nekolicina mladih igrača koji su ustali i uspeli da ga zaustave. To je dobro za tenis. To su Stefanos Cicipas, Karen Hačanov i Aleksander Zverev, jedini koji su ga pobedili u drugom delu sezone", naveo je Rusedski.

Jedno ime posebno je izdvojio.

"Zverev! Odigrao je spektakularno finale završnog turnira protiv Đokovića u Londonu. Pre toga je nadigrao i Rodžera Federera. To se nikada ne dešava u nizu, posebno ne na ATP finalu. Konačno su "mladi revolveraši" pokazali da napreduju. Sledeća sezona u muškom tenisu sigurno će biti vrlo uzbudljiva", poručio je Rusedski.

Novak Đoković je od Vimbldona do finalnog turnira sezone u Londonu ostvario skor 35-3, a poraze je pretrpeo od Cicipasa u trećem kolu Rodžers kupa, Hačanova u finalu mastersa u Parizu, i Zvereva na poslednjem meču u 2018. na ATP finalu u Londonu.

Sva trojica okončali su sezonu najboljim renkingom u karijeri - Grk Cicipas na 15. mestu ATP liste, Hačanov na 11, a Zverev na četvrtoj poziciji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC