• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac deklasirao Vogošću, za evropsko proljeće!

Autor mondo.ba

Banjalučki rukometaši i u revanš utakmici trećeg kola EHF Čelendž kupa slavili savladali Vogošću (30:18) i izborili plasman u narednu rundu takmičenja. Veliku pobjedu "crveno-plavi" proslavili sa brojnim navijačima u "Boriku".

 RK Borac m:tel RK Vogošća EHF Čelendž kup 3. kolo revanš utakmica Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši Borca m:tel igraće u osmini finala EHF Čelendž kupa, nakon što su večeras u "Boriku" deklasirali rivala iz bh. lige, ekipu Vogošće, rezultatom 30:18 (13:8).

To je bilo više nego dovoljno da se "crveno-plavi" nađu među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju, s obzirom da su i u prvom meču bili bolji, ali su tada u Vogošći slavili minimalan trijumfa (23:22).

Mnogo uzbuđenja viđeno je već na startu, a nakon nepuna četiri minuta igre Adi Džinović zaradio crveni karton.

Nošeni gromoglasnom podrškom svojih navijača, domaći rukometaši bolje su otvorili meč, poveli 5:0, ne dozvolivši rivalu da postigne gol punih deset minuta.

Sličan scenario viđen je i u nastavku prvog poluvremena, prednost "crveno-plavih" rasla je iz minuta u minut, da bi u 23. minutu iznosila osam golova, 12:4. Ipak, gosti su uspjeli da smanje zaostatak, pa se na odmor otišlo s rezultatom 13:8.

Sličan scenario viđen je i u nastavku prvog poluvremena, prednost "crveno-plavih" rasla je iz minuta u minut, da bi u 23. minutu iznosila osam golova, 12:4. Ipak, gosti su uspjeli da smanje zaostatak, pa se na odmor otišlo s rezultatom 13:8.

ŽRIJEB

Žrijeb osmine finala zakazan je za 27. novembar. Prvi mečevi igraće se 9. i 10. februara naredne godine, dok su revanš susreti zakazani sedam dana kasnije.

Razigrani Banjalučani ni u nastavku nisu dozvolili gostima da ih ozbiljnije ugroze. Uspjeli su održati sigurnu prednost, čak je u 43. minutu povećati na "plus 10" (20:10), i to sa igračem manje, pa je već tada bilo jasno ko će se na kraju radovati.

Briljirao je Šešić, kojeg odbrana Vogošće nikako nije mogla zaustaviti.

Nakon što su dostigli dvocifrenu prednost, izabranici Mirka Mikića nisu je ispuštali. Raspucanom Šešiću pridružio se i Vladan Đurđević, pa je u 51. minutu na semaforu stajalo 25:12.

U posljednjih desetak minuta nije bilo previše uzbuđenja, pa su Banjalučani na kraju slavili 30:18, te veliki trijumf proslavili sa brojnim navijačima u "Boriku".

Đurđević je meč završio sa sedam pogodaka, od čega je šest dao u drugom poluvremenu, dok je Šešić postigao jedan manje. Almir Osmanhodžić sa četiri pogotka bio je najefikasniji u poraženoj ekipi.


BORAC M:TEL - VOGOŠĆA 30:18 (13:8)

BORAC M:TEL: Beširević, Unčanin 4, Đurđević 7, Daničić, Mijatović 3, Ljubišić, Bubić 1, Subotić, Nježić, Savić, Rađenović 3, Ćelić 2, Šešić 6, Buljina 1, Dragičević, Dakić 3. Trener: Mirko Mikić.

VOGOŠĆA: Geko 3, Džinović, Kadrić, Gavrić 1, Džubur, Efendić, Ivanković, Halilović, Ćosić 3, Jelačić 1, Zahirović, Osmanhodžić 4, Bosić 3, Hrbat 2, Čičkušić 1. Trener: Kasim Kamenica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC