• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka ima šampione Balkana!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Karatisti Energije osvjetlali su obraz banjalučkog, ali i bosanskohercegovačkog sporta na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 reprezentacije u Dubrovniku.

  Sedmoro mladih Banjalučana predstavljalo je Bosnu i Hercegovinu na prvenstvu Balkana u Dubrovniku i ostvarilo zapažene rezultate.

Najsjajnije odličje i titula prvaka Balkana pripala je Sergeju Vučiću u kategoriji kadeti do 57 kg.

Banjalučki karatista iz Energije najprije je zabilježio četiri pobjede protiv takmičara iz Bugarske, Crne Gore, Rumunije i Kipra, a potom je u finalu savladao još jednog rivala iz Crne Gore i po drugi put nakon 2015. godine, osvojio zlatnu medlju.

Zlato je uzela i juniorska selekcija BiH, u čijem je sastavu bila Banjalučanka Anja Lolić.

Karatistinje BiH porazile su reprezentacije Slovenije, Turske i u finalu selekciju domaćina Hrvatsku, čime su postale jedina ekipa iz BiH koja se domogla najvišeg postolja.

Međutim, prvi dan takmičenja, koji je bio rezervisan za nastup ženskih kategorija, nije krenuo kako su se nadali banjalučki ljubitelji karatea jer su sve tri predstavnice BiH poražene u prvom kolu.

Isidora Ćućun u kategoriji U-21 do 61 kg je poražena od Rumunke sa 4:3, nakon vođstva sa 3:1, Anja Lolić je izgubila od Hrvatice sa 5:3, dok je Nikolina Mišić upisala poraz od predstavnice Srbije rezultatom 3:1.

S obzirom da se Srpkinja plasirala u finale, Mišićeva je dobila šansu da se bori za bronzanu medalju, ali je poslije početnog trijumfa nad protivnicom iz Crne Gore, poražena od takmičarke sa Kosova (4:1), što joj je u konačnici donijelo sedmo mjesto.

U muškoj konkurenciji osim Vučićevog zlata, izborena su još tri finala - Mihajlo Stanić u najmasovnijoj kategoriji na ovom takmičenju kadeti - 52 kg, gdje je nastupilo 37 takmičara, nakon što je slavio na pet mečeva, te Pavle Dujaković u kategoriji juniori - 61 kg, savladavši takmičare iz Srbije, Rumunije, Slovenije i Srbije.

Među Dujakovićevim rivalima bili su i osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope i aktuelni vicešampion Evrope iz Sočija.

Trener banjalučke Energije Boris Popović prezadovoljan je ostvarenim rezultatima na Balkanskom prvenstvu.

"Ovo je do sada najbolji rezultat Energije u ovim uzrasnim kategorijima i sigurno da će biti podstrek za budući rad. Već 12. decembra putujemo za Veneciju na 4. kolo Premijer lige za mlade, gdje ćemo pokušati da ostvarimo barem približan uspjeh", rekao je Popović našem portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC