• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svaka čast Bosni, ali Borac se pita u Banjaluci"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Crveno-plavi sa ogromnim respektom u utorak dočekuju lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjaluci, ali ne sumnjaju da će bodovi uz pomoć banjalučke publike ostati u gradu na Vrbasu.

 Rukomet (13. kolo): RK Borac - RK Bosna Visoko, najava Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel u utorak u dvorani "Borik" domaćini su visočkoj Bosni i derbi utakmici 13. kola Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U posljednjih godinu dana, Visočani su izgubili tri od četiri zvanična meča sa Banjalučanima, uključujući i finale Kupa BiH u Banjaluci, kada su crveno-plavi osvojili trofej.

Tokom priprema za ovu sezonu, dva puta su se sastali i oba puta su slavili rukometaši Bosne, doduše nakon boljeg izvođenja sedmeraca na turniru "Dan rukometa 2018" u Visokom.

Da su ozbiljno pristupili i sutrašnjem derbiju, govori i njihov dolazak u Banjaluku dan prije odigravanja utakmice.

"Rukometaši Bosne dolaze dan ranije i održaće jedan trening u Banjaluci dovoljno govori o njihovim namjerama u Banjaluci. Visočani ne dolaze sa bijelom zastavom već žele bodove, a mi smo tu da njihove planove poremetimo. Nadam se da ćemo nastaviti seriju pobjeda do kraja polusezone", rekao je direktor Borca m:tel Vladimir Branković.

Trener crveno-plavih Mirko Mikić s velikim poštovanjem je govorio o sutrašnjem protivniku.

"Bosna je lider na tabeli, a i da nije tako, imaju ekipu koja iziskuje ogroman respekt. Imaju četvoricu nekadašnjih reprezentativaca BiH, kao i bivšeg kapitena. Disciplinovani su u napadu i uigrani, znaju šta rade, a odbrana im je najjače oružje. Naš dogovor je da idemo na pet pobjeda u ovih 10 dana, tri smo ostvarili, ostale su još dvije prepreke, a onda idemo na zasluženi odmor", izjavio je Mikić.

Prema njegovim riječima, revanš meč Kupa BiH protiv Konjuha u Živinicama bio je svojevrsna prekretnica za njegove igrače, koji su potom nanizali tri uzastopne pobjede u prvenstvu BiH - nad Leotarom, Lokomotivom i Slavijom.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

 Mikić: Borac m:tel je morao slaviti u Živinicama!

"Promijenili smo pristup, imamo potpuno drugačiji 'mentalni sklop', iako smo relativno mlada ekipa. Mi u ovom trenutku ne možemo protiv bilo koga da olako uđemo u meč. Svaki naredni susret je novo dokazivanje i iziskuje maksimalnu koncentraciju i agresivnost. Imamo veliki respekt, ali i veliko samopouzdanje pred Bosnu. Razgovarali smo poslije poraza od Sloge u Doboju i Konjuha, i nakon toga više problema nismo imali sa pristupom. Vjerujem da neće biti problema ni sutra jer smo svjesni važnosti utakmice".

Iako je u samo pet dana odigrao tri, a u dodatnih pet će odigrati još dva meča, šef struke vjeruje da su njegovi igrači najspremniji u šampionatu BiH.

"Mi smo najodmornija ekipa bez obzira na sve. Kad smo ljetos sastavljali tim, mnogo pažnje smo posvetili kondicionim pripremama i sigurno smo jedna od najspremnijih ekipa u Premijer ligi BiH. Osim toga, mnogo rotiramo, tri-četiri lijeva beka koristimo, u Istočnom Sarajevu smo odmarali zbog sitnih povreda najiskusnije - Bojana Ljubišića i Dejana Unčanina, kao i Srđana Savića i Stefana Miljkovića, koji nose veliki teret u odbrani. Zato smatram da umor nije prepreka za sutrašnji duel u 'Boriku'", zaključio je Mikić i pozvao banjalučku publiku da im pomogne u derbiju.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometaš Borca m:tel Srđan Mijatović složio se sa konstatacijama trenera o visočkom klubu, koji ima odličan tim i sjajne rezultate. Ali...

"Bosna je u dobroj formi i ima dobre rezultate, ali oni dolaze u Banjaluku, a ko god dolazi ovdje, mi se pitamo i idemo na pobjedu. Ukoliko budemo 'pravi', trijumf ne bi smio da bude doveden u pitanje", izjavio je srednji bek crveno-plavih.

Utakmica između Borca m:tel i visočke Bosne igra se u utorak, 18. decembra u dvorani "Borik" s početkom u 17 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC