• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov pogled ka finalu: Ni Rodžera, ni Rafe na vidiku

Autor mondo.rs

Novak je na žrebanju obavljenom "iza zatvorenih vrata", a kasnije emitovanom na velikom video bimu dobio nezgodnog rivala u 2. kolu, ali...

Žreb u Melburnu bio je naklonjen prema "Broju 1"!

(1) Novak Đoković dobio je jednog od pobednika kvalifikacija za protivnika u 1. kolu Australijan opena, nakon čega bi u narednoj rundi mogao da se sastane sa Žo-Vilfredom Congom, koji je bio jedan od "lutajućih problema" na jutros emitovanom žrebanju u Melburnu.

JUTROS NA "KORTU": ĐOKOVIĆ - MAREJ 6:1, 4:1, PREKID

Međutim, rivali koji bi šestostrukom osvajaču mogli da se nađu na putu ka projektovanom polufinalu sa (4) Aleksanderom Zverevim (ako Nemac ne bude morao da odustane zbog povrede zadobijene na treningu ove nedelje), ruku na srce ne spadaju u red onih sa kojima je Đoković tokom karijere imao problema kada je bio zdrav i oran.

Prvi put od 1976, peti set muškog singla na Australijan openu biće odlučen u taj-brejku, ali će se u njemu igrati na deset osvojenih poena.

Novak je na žrebanju obavljenom "iza zatvorenih vrata", a kasnije emitovanom na velikom video bimu u prisustvu branilaca trofeja, (3) Rodžera Federera i (3) Karoline Voznijacki, za rivala u 2. kolu dobio čoveka sa kojim je igrao prvo gren slem finale u karijeri - upravo u Melburnu - davne 2008. godine.

Iza Conge, dobitnika "vajld karda" za 107. ozi open, ostala je sezona ispresecana povredama, ali je Francuz na startu ove vezao nekoliko zvučnih pobeda u Brizbejnu, nad Tanasijem Kokinakisom, Tarom Danijelom i Aleksom de Minorom, pre nego ga je savladao Danil Medvedev.

Pre susreta sa šestostrukim šampionom, Conga bi prvo morao da pobedi Martina Kližana.

Projektovani rival Đokoviću u 3. rundi bio bi (25) Denis Šapovalov, a potom bi u osmini finala naš as mogao da se sastane sa (15) Medvedevim, (21) Davidom Gofanom, Jiržijem Veselim ili Rajanom Harisonom.

U toku noći Miomir Kecmanović plasirao se u poslednje kolo kvalifikacija, Peđa Krstin je ispao, a Ivana Jorović na korak je do glavnog žreba.

Najbolje plasirani rivali u četvrtfinalu mogli bi da mu budu (8) Kei Nišikori, (12) Fabio Fonjini, (23) Pablo Karenjo Busta ili (32) Filip Kolšrjaber, a pored Zvereva među rivalima sa kojima ne bi mogao da se sastane pre polufinala nalaze se (7) Dominik Tim, (11) Borna Ćorić, (16) Miloš Raonić, (17) Marko Čekinato, (28) Luka Puj, ali i zemljaci, Filip Krajinović i Laslo Đere.

Krajinović je za rivala u 1. kolu dobio upravo Čekinata, Novakovog dužnika sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa, dok će Đere igrati sa ruskim teniserom, Jevgenijem Donskojom.

Zabeleže li pobede, igraće međusobno u 2. kolu.



Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić igraće protiv Zarine Dijas iz Kazahstana na startu Australijan opena. Biće to njihov treći međusobni meč i to oba prethodna je dobila trenutno 98. teniserka sveta, u Mančesteru pre dve godine 6:4, 6:4 i pre četiri u kvalifikacijama za Australijan open 6:3, 2:6, 6:4. Ukoliko Krunić pobedi Dijas u drugoj rundi čeka bolju iz duela Kijang Vang (Kina) - Fiona Fero (Francuska). Krunićevoj bi u glavnom žrebu mogla da se pridruži Ivana Jorović, koja u 3. kolu kvalifikacija igra protiv Harijet Dart iz Velike Britanije.

Janko Tipsarević, koji je poput Endija Mareja i Stiva Darsisa iskoristio "zaštićeni plasman", "upao" je u donju polovinu žreba u kojoj se nalaze (2) Rafael Nadal i aktuelni šampion, Federer.

Rival Tipsareviću biće bugarski teniser (20) Grigor Dimitrov, a zanimljivo je da bi i njemu rival već u 2. kolu mogao da bude naš takmičar, Dušan Lajović. On je za protivnika u 1. rundi dobio urugvajskog teniser Pabla Kuevasa, a potom možda i kolegu iz reprezentacije.

Nadal će početi protiv dobitnika "specijalne pozivnice", lokalnog momka Džejmsa Dakforda, dok će Federer odbranu titule, odnosno napad na sedmu, započeti protiv Denisa Istomina.

Marej je, kao 270. teniser sveta sa povlašćenim statusom na žrebu zbog odlaska na operaciju sa 2. mesta na ATP listi, za rivala na startu dobio Federika Delbonisa.

Od zanimljivijih duela prvog kola, (16) Miloš Raonić igraće protiv domaćeg igrača, temperamentnog Nika Kirjosa, mlađi od braće Zverev protiv Alježa Bedenea iz Slovenije, a (6) Marin Čilić iz Hrvatske protiv Australijanca hrvatskog porekla, Bernarda Tomića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC