• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šumaherov sin izabrao Ferari

Autor mondo.rs

Mediji prenose da je Mik Šumaher postao član vozačke akademije italijanskog tima, sa kojim je njegov otac osvojio pet titula prvaka Formule 1

Sin jednog od najboljih vozača svih vremena Mihaela Šumahera, Mik, pravi važan korak ka Formuli 1.

Mediji prenose da je talentovani Mik dogovorio saradnju sa Ferarijem, za koji je njegov otac nastupao sa velikim uspehom.

On će postati član Ferarijeve vozačke akademije, odnosno dela programa za mlade vozače, iako italijanska ekipa nije potvrdila taj dogovor.

Mik Šumaher, koji ima 19 godina, već je ostvario brojne zapažene rezultate.

Prošle sezone trijumfovao je u evropskoj Formuli 3 vozeći za ekipu Prema Rejsing, za koju će nastupati i ove godine u šampionatu Formule 2.

Mik bi prema dogovoru sa Ferarijem trebalo da odradi dva testa za tu ekipu ove sezone, kao i da provede određeno vreme na simulatoru.

Dogovor koji je postigao Mik Šumaher sa timom sa kojim je njegov otac osvojio pet od ukupno sedam titula prvaka Formule 1, ne garantuje mu da će uspeti da se domogne "najbržeg cirkus na svetu".

Ipak, veliki broj vozača koji su prošli razvojne programe za mlade sada nastupa u Formuli 1, uključujući i Šarla Leklerka, novog partnera Sebastijana Fetela u Ferariju.

Ferari je za razvojnog vozača angažovao Paskala Verlejna umesto Danila Kvjata, koji će ove godine voziti za Toro Roso u F1 šampionatu.

Prošle sezone Mik Šumaher je osvojio trofej evropske Formule 3 u bolidu koji motorima snabdeva Mercedes.

Toto Volf, šef Mercedes-Benc tima, za koji je takođe nastupao Mihael Šumaher tokom karijere, izjavio je da su neki podrazumevali da je Mik deo njihove vozačke akademije.

"Zbog te veze mnogi smatraju da je on deo našeg programa za mlade vozače, ali to nije tako. On je osvojio titulu u F3, otvorio kutiju za veće stvari u karijeri, odnosno za nastup u Formuli 2, gde ga očekuju daleko iskusniji vozači. Mislim da je neophodno Miku dati vreme i ne vršiti pritisak, niti zbog rezultata koje je ostvario, niti zbog činjenice da je njegov otac najuspešniji vozač u istoriji Formule 1. Uopšte nemam sumnju da on ima potencijal da jednog dana postane uspešan F1 vozač, možda sa nama, možda sa nekim drugim timom", ispričao je Volf po završetku prošle sezone.

Očigledno da je Ferari radio dok je Mercedes pustio Mika da razmisli...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC