• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarić: Jedan šut dijelio nas od cilja

Autor mondo.ba

Dobojlija Danijel Šarić 30 sekundi prije kraja skinuo je zicer Šveđanima i dao šansu vicešampionima svijeta iz 2015. da u posljednjem napadu stignu do važnog boda. Ali, na drugoj strani uzvratio je Andreas Palička.

Rukometaši Katara poraženi su 22:23 od Švedske u pretposljednjem kolu prve faze Svjetskog prvenstva za rukometaše, čime su šanse da se plasiraju u narednu rundu sveli na minimum.

Iako je na golu azijske selekcije briljirao Dobojlija Danijel Šarić, koji je 30 sekundi prije kraja meča uspio da odbrani stopostotnu priliku Šveđanima i omogući vicešampionima svijeta iz 2015. da u posljednjem napadu stignu do važnog boda. Ipak, njegovi saigrači nisu uspjeli.

Andreas Palička uzvratio je i omogućio Skandinavcima da zabilježe četvrtu pobjedu iz isto toliko mečeva i sačuvaju lidersku poziciju ispred Mađarske.

"Bila je teška utakmica. Pružili smo jak otpor Šveđanima, koji su jedan od favorita za medalju. Dijelio nas je jedan šut od nama izuzetno važnog boda. Ali, to je rukomet. Šveđani su mnogo iskusniji i zasluženo su slavili, mada je realnije bilo da završi neriješeno", rekao je Šarić.

U posljednjoj rundi, Katar će od 18 časova odmjeriti snage sa Argentinom. Ipak, ukoliko Egipat nešto ranije savlada posljednjeplasiranu Angolu, ovaj susret neće imati rezultatskog značaja.

"Drugi krug je naša realnost. Međutim, sticajem okolnosti jedna lopta udaljila nas je od cilja. Danas nas očekuje izuzetno zahtjevan meč, gdje ćemo se boriti protiv Argentine, samo dan nakon nesrećnog poraza. Teško je igrati dan za danom, pa vidjećemo koliko ćemo moći izdržati u ovom ritmu, kako fizički, tako i psihički. Ali, motivisani smo da odigramo što bolje i pobijedimo, kako bismo kasnije igrali odmjerili snage sa Evropljanima, a ne Bahreinom ili Saudijskom Arabijom", poručio je sjajni čuvar mreže katarske selekcije.

Grupa D, Kopenhagen

Egipat - Angola 15.30
Katar - Argentina 18.00
Švedska - Mađarska 20.30

TABELA: Švedska* 4-0-0 (+37), Mađarska* 2-2-0 (+16), Egipat 1-1-2 (-6), Argentina 1-1-2 (-10), Katar 1-0-3 (-3), Angola 1-0-3 (-34).

NAPOMENA: Zvjezdicom (*) su označene selekcije koje su već izborile plasman u drugi krug takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC