• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok: Cicipas izbacio Federera

Autor mondo.rs

Mladi Grk u osmini finala pobedio branioca trofeja Rodžera Federera

Neki novi vetrovi duvaju u Melburn Parku. Mlađi najavljuju da njihovo vreme dolazi...

Stefanos Cicipas napravio je najveće iznenađenje na Australijan Openu!

U osmini finala pobedio je branioca trofeja i šestostrukkog osvajača grend slema u Melburnu Rodžera Federera, rezultatom 3:1, po setovima 6:7, 7:6, 7:6, 7:5 i izborio plasman u četvrtfinale.

"Ne mogu da opišem kako se osećam. Ja sam najsrećniji čovek na planeti u ovom trenutku", rekao je ne krijući suze mladi Grk, trenutno 15. igrač sveta, posle najveće pobede u karijeri.

"Rodžer je legenda našeg sporta i mnogo ga poštujem, bio mi je idol od šeste godine... Ostvario mi se san da igram protiv njega na Rod Lejver Areni, a pobediti na kraju... Stvarno ne mogu da opišem kako se osećam", u dahu je izgovorio mladi Cicipas, prvi Grk koji će igrati u četvrtfinalu nekog grend slema.

Cicipas će se za plasman u polufinale boriti sa Robertom Bautistom Ahutom, koji je ranije eliminisao prošlogodišnjeg finalistu Marina Čilića.

Federeru je to bila druga eliminacija u osmini finala na poslednja dva grend slema. Prethodno ga je na US Openu pobedio Džon Milman.

Grk se pobrinuo da Švajcarac napusti Melburn najranije još od 2015. godine.

Stefanos Cicipas je najmlađi četvrtfinalista Australijan Opena, još od 2015. kada je u toj fazi takmičenja igrao Nik Kirjos sa 19 godina i 280 dana. Na drugoj strani Federer je propustio priliku da sa 37 i po godina postane najstariji četvrtfinalista u Melburnu posle Kena Rozvela, koji je to učinio 1977. kada je imao 43 godine

Tada je završio učešće u trećem kolu, kada ga je iznenadio Andreas Sepi (3:1), a onda je 2016. igrao u polufinale u kojem ga je zaustavio Novak Đoković, a potom je osvojio dva trofeja u nizu - 2017. pobedivši Rafaela Nadala u finalu, a prošle godine Marina Čilića.

"Izgubio sam od boljeg igrača. On je sjajno iskoristio svoje šanse, igrao poluvoleje i voleje. Uspeo je da zadrži smirenost tokom meča, naročito u ključnim trenucima, što je za mlade igrače posebno teško, i čestitam mu na tome. Ja nisam odradio ono što je trebalo, naročito u drugom setu, koji sam morao da dobijem, a ni uslovi mi nisu odgovorali. Počeli smo meč po danu, završili po noći, što je uticalo na moju igru", naveo je Federer posle poraza, prvog posle 17 uzastopnih pobeda u Melburnu.

Stefanosu Cicipasu, koji ima 20 godina, najveći "skalp" u karijeri, i to protiv teniskog idola, doneo je i najbolji rezultat na grend slemovima.

Prethodno je najveći uspeh ostvario na Vimbldonu prošle godine kada je u četvrtoj rundi poražen od Džona Iznera.

POGLEDAJTE I OSTALE REZULTATE OSMINE FINALA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC