• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Biti Šumaherov sin ima dobre i loše strane"

Autor mondo.rs

Mik Šumaher otkrio da je ponekad teško biti sin najboljeg vozača Formule 1 svih vremena

Mik Šumaher izabrao je svoj životni put. Krenuo je stopama slavnog oca, Mihaela Šumahera, rekordera Formule 1 sa sedam osvojenih titula.

Mlađani Mik je prošle sezone osvojio titulu u evropskoj Formuli 3, ove će se takmičiti u šampionatu Formule 2, a kao nagrada za uspeh postignut u 2018. je to što je potpisao ugovor sa Ferarijem i postao član njihove vozačke akademije, odnosno deo programa za mlade vozače.

Šumaher mlađi priznaje da to što nosi slavno prezime ponekad zna da bude veoma teško.

"Srećan sam što sam sin najvećeg vozača F1 svih vremena i divim mu se zbog toga. To je velika stvar za mene, čak i ako ponekad može biti malo teško zbog toga, ali tako je kako je. Postoje dobre i loše strane toga. Imam podršku ogromnog broja ljudi širom sveta, što je stvarno sjajno i zahvalan sam zbog toga", poručio je u intervjuu za magazine Auto FIA.

Ono što sigurno nije lako je breme uspeha slavnog oca i velika očekivanja koju javnost ima od Mika.

Uprkos tome što je bio svestan da će ga uvek pratiti to da je sin slavnog Mihaela Šumahera, Mik je izabrao da se bavi automobilizmom. Kaže da nikada nije imao dilemu čime će se baviti u životu, čak i kada ga je otac indirektno odvraćao od toga.

Mihael je više puta poručivao Miku da bi ga "radije video na nekom golf terenu, umesto na auto pisti", ali to nije "upalilo".

"Automobilske trke, a pre toga karting, nekako su normalna stvar u mojoj porodici i oduvek sam voleo sa tatom da idem na stazu. Bilo je zaista zabavno biti u njegovom društvu i prolaziti kroz sve to. Sećam se da me je jednog dana otvoreno pitao da li će mi trke biti hobi u životu ili ću se time ozbiljno baviti, a ja sam mu kao iz topa poručio da želim da budem profesionalac. Odmah sam mu stavio do znanja da je to moj životni izbor i da nikada nisam želeo ničim drugim da se bavim u životu", izjavio je Mik Šumaher.

Mik Šumaher, koji ima 19 godina, ove sezone nastupaće u Formuli 2 za ekipu Prema Rejsing, za koju je vozio i u 2018.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC