• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel sa "plus četiri" na revanš u Doboj

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel slavili su protiv dobojske Sloge rezultatom 30:26 (14:13) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Banjaluci i stekli solidan kapital pred revanš.

 Kup BiH: Rk Borac - Rk Sloga Doboj 30:26 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Branilac trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine napravio je veliki korak ka polufinalu!

Izabranici Mirka Mikića su u subotu savladali starog rivala Slogu iz Doboja i napravili lijepu uvertiru za prvi meč osmine finala EHF Čelendž kupa protiv Švijese u Viljnusu (9. februar).

BORAC - SLOGA 30:26 (14:13)

Crveno-plavi su bolje otvorili susret i u desetom minutu došli do tri gola prednosti, 5:2. Od pet golova Borca m:tel, četiri je, iz četiri pokušaja, postigao rođeni Dobojlija Vladan Đurđević. Iako su domaći imali i po četiri pogotka prednosti, rukometaši Sloge uspjeli su, u 22. minutu, prići na minimalan zaostatak (11:10). To je bio znak treneru Mikiću da zatraži minut odmora, nakon kojeg su njegovi izabranici zaigrali čvršće i opet stigli do tri gola prednosti. Ipak, gosti su se brzo konsolidovali i do odlaska na odmor ponovo smanjili na gol zaostatka - 14:13.

Slično kao i u prvom, Borac je bolje ušao i u drugo poluvrijeme.

Poslije samo osam minuta igre u nastavku, Borac je imao četiri razlike (19:15) i u nekoliko navrata mogao da "prelomi" utakmicu, ali su u tim trenucima, nakon pojedinih spornih odluka sudija, zbog kojih je negodovala banjalučka publika, Dobojlije uspjele da ostanu "u igri".

Crveno-plavi su najveću razliku od šest golova stekli u 53. minutu kad su poveli golom Gorana Daničića (29:23), a "plus šest" su uspjeli da zadrže i na 180 sekundi do kraja prvog četvrtfinalnog duela (30:24).

A onda im je malo popustila koncentracija, pa su Dobojlije uspjele da smanje i čak dobiju priliku da stignu samo do "minus tri" pogotka zaostatka, ali gosti nisu realizovali posljednji napad.

Ovako, "plus četiri" je poprilična prednost, ali najvjerovatnije 19. februara u revanšu u Doboju ćemo saznati hoće li biti i dovoljna za plasman među četiri najbolja tima u Kupu BiH.

Najefikasniji u taboru Banjalučana bio je Vladan Đurđević sa sedam postignutih pogodaka, Goran Daničić je postigao gol manje, a Srđan Mijatović. je pet puta pogađao dobojsku mrežu.

Kod gostiju prva imena susreta sa po pet postzignutih golova bili su Luka Karanović, Bojan Tulendić i Nikola Perović.

KUP BiH - ČETVRTFINALE:

Borac m:tel - Sloga Doboj 30:26 
Vogošća - Gračanica 30:25
Bosna (Visoko) - Zrinjski 31:18
Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) - Izviđač (odgođeno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC