• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević predložen za specijalnu nagradu za sport

Autor mondo.ba

Dugogodišnji sportski radnik i privrednik Marinko Umičević predložen je za specijalnu nagradu za doprinos u razvoju i afirmiciji sporta u Banjaluci.

 Marinko Umičević kandidat za specijalnu nagradu za doprinos u razvoju i afirmiciji sporta Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Potpredsjednik Rukometnog kluba Borac i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske u ostavci bi mogao 22. aprila na Dan grada Banjaluke da dobije specijalnu nagradu za razvoj i afirmaciju sporta

Za nagradu je Umičević predložen od Sportskog društva Borac, koje je u procesu formiranja i koje čini svih 10 klubova sa Borčevim imenom, potvrdio je našem sajtu Nenad Talić iz Кuglaškog kluba Borac, koji je i prvi čovjek Inicijativnog odbora sportskog društva.

"Umičević je sa svojom firmom, zlatni i veliki sponzor svih deset klubova potpisnika inicijative o formiranju Sportskog društva Borac i pored toga, dodatno pomaže veliki broj sportista, pojedinaca i klubova i izvan Borčeve sportske porodice. Banjalučki olimpijac i plivač Mihajlo Čeprkalo je jedan od njih i lično mu se zahvalio za pomoć. Vjerujem da zaslužuje tu nagradu i mislim da je šteta što nema više odgovornih preduzeća i firmi poput njegove jer bi i rezultati na sportskim poljima bili mnogo bolji. Nije realno očekivati da Grad Banjaluka izdvaja više od ovoga dosad, kao ni Vlada Republike Srpske, koja takođe pomaže koliko je u njenoj moći. Nadam se da će njegov primjer slijediti i druge kompanije kad je u pitanju pomaganje sportskih klubova", izjavio je Talić.

Vladimir Branković, direktor Rukometnog kluba Borac m:tel istakao je da dugi niz godina ima odličnu saradnju sa Umičevićem.

"Otkako sam ja u upravi Borca, Marinko Umičević je pomagao naš rad čak i svojim ličnim sredstvima, energijom, poznanstvima i uticajem, tako da mu RK Borac duguje veliku zahvalnost. Koliko sam informisan pomagao je i pomaže i druge klubove ne samo iz naše sportske porodice. Posebno je zaslužan za rad Košarkaškog kluba invalida Vrbas, jer ih je i okupio i bukvalno finansira kompletan trenažno-takmičarski proces. Samim tim zaslužuje da bude nagrađen od strane Grada, kao čovjek koji je mnogo uložio u razvoj sporta", podvukao je Branković.

"Obe ruke" za Marinka Umičevića da bude ovogodišnji laureat dao bi i Dragomir Buco Ilić, jedan od čelnika Fudbalskog kluba Krupa.

"Ja sa Marinkom zaista imam i privatno lijepe i korektne odnose. Znam da dugo godina pomaže mnogim sportskim klubovima i pojedincima, a posebno Košarkaški klub invalida Vrbas. Riječ je o čovjeku koji bez imalo sumnje zaslužuje da dobije i veće priznanje od ovog za koje je predložen. Mi u Krupi imamo reklamu njegove firme na stadionu i gajimo vrlo korektne poslovne odnose. Takođe i mi smo njima izlazili u susret, što je i normalno. Nebitno je ko je predložio Umičevića za tu nagradu, ali Krupa će svakako takav prijedlog podržati", naglasio je Ilić.

Osim Umičevića, za specijalnu nagradu za razvoj i afirmaciju sporta u Banjaluci predloženi su i biciklistički klub BSK Banjaluka i Tanasije Kuvalja, legendarni banjalučki biciklista.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade bio je bokser Marijan Beneš.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Niko

Bolje je ne dodijeliti nikome nego svakome....

Mauzer

Pomagace on jos,samo ako mu radnice ne budu isle na trudnicko,pa mu ne bude ugrozena firma. Sramota

Xxl

A cim je to on zasluzio

Saša

@Xxl A što nije, ko je tvoj izbor.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC