• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borcu m:tel naplaćen dio kamata za Bojinovića

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

"Zbog meča sa Litvancima korektnije bi bilo da su nam se iz advokatske kancelarije javili nego ovako. Takav pristup prema klubu me ljuti kao čovjeka i kao navijača Borca, iako ne vjerujem da je sam Bojinović to uradio", kaže Saša Kondić.

 RK Borac, Mladen Bojinović, naplaćen dio kamata za dug Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Funkcioneri Rukometnog kluba Borac m:tel, Vladimir Branković i Saša Kondić, potvrdili su da je u srijedu skinuto s računa kluba blizu 5.000 KM na ime kamata koje potražuje nekadašnji kapiten Mladen Bojinović.

Par dana pred najvažniju utakmicu Borca m:tel u novijoj istoriji protiv Švijese u Viljnusu u osmini finala EHF Čelendž kupa, advokatska kancelarija koja zastupa Mladena Bojinovića blokirala je klupski račun i naplatila sumu od skoro 5.000 KM, što je malo poremetilo odličnu atmosferu koja vlada u crveno-plavom taboru pred put u Litvaniju.

"Advokatska kancelarija koja zastupa Bojinovića skinula nam je novac na ime pogrešno obračunate kamate. Ono što nam je zasmetalo je 'tajming' i način na koji je kamata naplaćena. Blokirali su nam račun i time su nas još dodatno oštetili za 300 KM. Nije naravno ništa sporno, mi ne bježimo od dugova, možda je malo pogrešno izabran trenutak s obzirom na važnost dvomeča sa Švijesom, ali šta je tu je, borimo se i dalje", rekao je Branković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

O dugovanju Borca prema Bojinoviću potom je riječ uzeo predsjednik crveno-plavih Saša Kondić.

"Sud je donio odluku, a naknadno je advokatska kancelarija ustanovila da je u pitanju dodatni novac za pogrešno obračunatu kamatu. Nije u pitanju naša greška jer smo mi platili ono što je traženo. Zbog meča sa Litvancima korektnije bi bilo da su nam se iz te advokatske kancelarije javili nego ovako. Takav pristup prema klubu me ljuti kao čovjeka i kao navijača Borca, iako ne vjerujem da je sam Bojinović to uradio", istakao je Kondić i dodao da je prošle godine u septembru nekadašnjem igraču isplaćena glavnica duga, kao i kamata, koja je pogrešno obračunata.

"U pitanju je razlika između 4.600 i 4.700 konvertibilnih maraka", dodao je Kondić.

Bojinović je u bogatoj karijeri u dva navrata nosio crveno-plavi dres, a posljednji put 2015. godine. Iskusni rukometaš je još branio boje Ademar Leona, Bidasoe, Barselone, Monpeljea, Pari Sen Žermena i Tremblea.

Popularni ’’Dugi’’ je rekorder po broju golova u Prvoj ligi Francuske, a zanimljivo da je do rekordnih 1.205 pogotka stigao u duelu sa pariskim "svecima", čiji je bio dugogodišnji igrač.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC