• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac: I sutra na pobjedu, nije revijalni meč!

Autor mondo.ba

U taboru banjalučkog Borca poručili da će i pored velikih 13 golova razlike sutra protiv Švijese odigrati požrtvovano i na pobjedu.

 EHF Čelendž kup osmina finala revanš Borac m:tel - Švijesa - Nije revijalni meč idemo na pobjedu Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometaši Borca m:tel savladali su Švijesu u Vilnjusu 29:16, a u revanšu u subotu od 20 časova trebaju da ovjere plasman u četvrtfinale EHF Čelendž kupu.

Uprkos prednosti od 13 golova trener Borca Mirko Mikić uvjerava da nema opuštanja i da njegova ekipa želi trijumf i u revanšu pred, kako se nada, punom dvoranom Borik.

"Uvijek je ambicija Borca pobjeda, tako je bilo decenijama unazad, tako će i biti uvijek, bez obzira ko je trener, ko igra, ko je u upravi. Uvijek će Borac ići na pobjedu, tako će biti i sutra. Nadamo se  punoj dvorani, to je jedna obaveza koja se ne smije olako shvatiti, moramo zbog naše publike, a i zbog sebe odigrati dobru utakmicu i svakako idemo na pobjedu“, rekao je .Mikić.

On je istakao da je stručni štab odradio odličan posao pred prvi meč, odigran u Litvaniji.

"Pred prvu utakmicu smo stvarno uradili dobar skauting, ne znam da li smo ikada toliko obratili pažnju na taj segment Znali smo doakle nam prijeti najveća opasnost, pokušali smo golove njihovih najboljih strijelaca svesti na minimum, što smo na kraju i uspjeli.  Zbog toga smo napravili sasvim solidnu razliku. Znamo da je toliko puta pominjan taj lijevi bek, njega smo u potpunosti zaustavili u prvoj utakmici, očekujem da će se potruditi da popravi utisak i da će predstavljati mnogo veću opasnost.Tu je i momak na desnom krilu, njih dvojica zabijaju 60-70 odsto golova Švijese, sigurno će i u ovoj utakmici biti njihovo najjače oružje", rekao je Mikić.

Novi sponzori

Član uprave Borca, Goran Selak, saopštio je da RK Borac m:tel ima dva nova sponzora, preduzeće "GRADIP" iz Prnjavora i "PROINTER!" iz Banjaluke.

"Evidentno je da se Borac vraća na mjesto koje mu pripada. Mnogo toga je urađeno, klub ima podršku Vlade i Grada Banjaluka. Imamo novu Upravu i mnogo energije i volje da se Borac vrati na stare staze", rekao je Selak.

 On će napraviti dvije izmjene u odnosu na ekipu koja je upisala trijumf u Vilnjusu.

"Zbog blage povrede izostaće Milan Dakić, ima problema sa koljenom, čekamo nalaze da vidimo kolika će biti pošteda, a  za razliku od utakmice u Litvaniji neće se skidati golman Subotić, skinuće se Beširević“, objasnio je Mikić.

U finišu prve utakmice priliku su dobili i neki mlađi igrači, a to se očekuje i u revanšu.

"Nadam se da će nam rezultat dati za pravo da pustimo te mlađe momke koji manje igraju da sutra pokažu šta znaju, s obzirom da se evropske utakmice ne igraju svaki dan. Volio bih da od početka napravimo zalihu, pa da pustimo te momke da odigraju par minuta“, rekao je Mikić.

Golman Bojan Ljubišić, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u redovima Borca istakao je da se revanš ne smije nikako shvatiti kao revijalni.

"Atmosfera je dobra , momci su spremni. Igramo pred našom publikom,to je jedna obaveza. Imam osjećaj da se stvorila slika da će biti revijalna utakmica, a to sigurno neće biti. U razgovoru sa njima  vidjeli smo da nisu zadovoljni i sigurno će doći da poprave utisak. Mi smo spremni, evropske utakmcie u Banjaluci jako specifične, jedva čekamo utakmicu i pozivam publiku da dođe i pruži nam podršku jer mislim da smo to zaslužili", poručio je Ljubišić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC