• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goražde postiglo gol poslije isteka 60 minuta?!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

RK Lokomotiva uložio je žalbu nakon utakmice protiv Goražda zbog pogrešnog mjerenja vremena. "Na snimku se vidi da je vrijeme isteklo kada su oni postigli gol“, kaže trener Brčaka, Žikica Milosavljević.

Brčanska Lokomotiva u subotu je upisala poraz 24:23 od Goražda u 14. kolu Premijer lige BIH, a u finišu meča, te po njegovom završetku bilo je burno u Goraždu.

Meč je završen pogotkom Goražda u posljednjim sekundama, ali u Lokomotivi tvrde da su oštećen,i jer je pobjedonosni gol postignut nakon isteka 60 minuta, a prema tvrdnjama iz brčanskog kluba njihove igrače su poslije meča napale pijane pristalice domaćih.

Rk Lokomotiva je poslije meča uložio zvaničnu žalbu na ishod utakmice zbog greške mjerača vremena i samog delegata utakmice koji to nije uočio na vrijeme.

Saradnica trenera Žikice Milosavljevića, Zvjezdana Nedić na Facebooku je postavila snimak sporne posljednje minute meča sa vremenom koje pokazuje istek regularnih 60 minuta prije posljednjeg šuta.

Milosavljević je u razgovoru za MONDO istakao da je njegova ekipa oštećena i da je razočaran dešavanjima u Goraždu.

"Pametno smo napravili snimak posljednjeg minuta, on ide od našeg posjeda lopte pri neriješenom rezultatu. Imali smo oko 40 sekundi za napad, ušli smo u nekoliko faulova i praktično htjeli smo da izdržimo do kraja, jer nama je i neriješen rezultat bio sasvim dovoljan. Naravno da smo postigli gol bilo bi izvanredno. Na 59:34 što se vidi na snimku, sudija je dao znak da se igra nastavi, ali mjerilac vremena nije pustio vrijeme. Ja sam reagovao na zapisnički stol, na delegata, ali on se pravio da nije vidio i da ne zna o čemus e radi. Tu su nam ukrali tri, četiri sekunde. U međuvremenu je bio jedan nedosuđen faul za nas, nismo čak ni na to reagovalo, već na to što je gol postignut poslije isteka vremena, što se vidi na snimku. To što su ukrali taman je bilo dovoljno da se postigne gol u posljednjim trenucima, odnosno van isteka vremena", istakao je Milosavljević.

On je dodao da mu ej žao što se dešavaju ovakve stvari jer to negativno utiče na mlade igrače koji žele da se bave ovim sportom uprkos svemu.

"Meni je ovo druga godina u bh. rukoemtu i izuzetno sam zadovoljan što se rukomet igra i svi koji govore da umire rukomet – to nije istina. Mnogo mladih igrača se pojavljuje i to mi je izuzetno drago. Ove godina imam možda i najmlađu ekipu, ali kako će ta ekipa da gledaju na sport, kad ih ja učim da budu pošteni, rade, a onda dođe neko i iz oka im ukrade nešto za šta su se borili mjesecima? To je nešto vrlo važno. U budućnosti djeca neće htjeti da igraju, sve manje hoće da se bave sportom, pogotovo rukometom. A pojavljuju se mladi igrači.  Zamislite moj užas kada treba poslije svega ovog da uđem u svlačionicu i trebam da im uputim kritiku ili riječi hvale, a vidim ta njihova prazna lica. I ja sad treba da im objasnim da je to tako?“

Izvor: MN PRESS

Proslavljeni jugoslovenski rukometaš istakao je da se u BIH uvijek igrao dobar rukomet i da svi moraju raditi da se stvore bolji uslovi za rukomet, te da su nedopustive ovakve stvari kakve su se dešavale u Goraždu.

"Žao mi je jer je BiH uvijek davala tolike rukometaše sa mnogo lucidnosti i kreativnosti. Trebali bi svi da se zapitaju, ne samo rukometni savez, već svi bi morali da malo više poradimo na kreiranju bolje atmosfere za rukomet, od klubova, saveza, Olimpijskog komiteta pa i države. Uvijek je u Bih bilo žestokih utakmica, ja sam igrao drugu jugoslovensku ligu ovdje, u Mostar, Tuzlu, Zavidoviće... Bilo je žestoko igrati. U Bosni se igrao dobar i žestok rukomet, ovakvi incidenti su bili „normalni“, ali danas da ulazimo u teren i da se tučemo, to nema smisla", zaključio je Milosavljević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC