• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer "počistio" Andersona, čeka ga "nova škola"

Autor mondo.rs

Švajcarac izborio sedmo polufinale u Majamiju i 65. u karijeri na mastersima. Naredni rival biće mu klinac kome je bio idol

Rodžer Federer odigrao je gotovo perfektan meč u četvrtfinalu mastersa u Majamiju. Pobedio je Kevina Andersona, i to vrlo ubedljivo - 6:0, 6:4.

Švajcarac je prvih osam gemova rešio u svoju korist, nakon čega se dugajlija iz Južne Afrike trgao i pobrinuo da ne doživi baš potpunu katastrofu.

Federer - Anderson
Izvor: Youtube/Tennis TV

Federer je tako izborio sedmo polufinale u Majamiju, a ukupno 65. u karijeri na turnirima masters serije.

Za finale će se boriti sa tinejdžerom iz Kanade Denisom Šapovalovim, koji je bio uspešniji od Frensisa Tijafoa - 6:7, 6:4, 6:2.

Za Šapovalova, koji je izborio treće polufinale mastersa u karijeri, posle Montreala 2017. i Madrida prošle godine, to će biti poseban meč - prvi put igraće protiv svog idola.

"To je meč kojem se radujem zapravo čitavog života", rekao je utz osmeh mladi teniser.

"To će biti ostvarenje sna igrati protiv tako velikog igrača na jednom velikom turniru. A ulog je ogroman - polufinale mastersa protiv idola", dodao je trenutno 23. igrač sveta.

I Federer sa uzbuđenjem dočekuje polufinalni meč u Majamiju.

"Uvek sam uživao u igri protiv tinejdžera. Oni možda nemaju iskustvo kao neki stariji igrači, ali upravo to što mogu da igraju slobodno na terenu ih čini opasnim", naveo je Federer.

Šapovalova nikada nije testirao na terenu u zvaničnom duelu, ali jeste na treningu pre nekoliko godina na mastersu u Kanadi. I to je dobro zapamtio.

"Slično kao i danas, i tada je snažno udarao lopticu. Tada sam prokomentarisao 'Vau, to je neverovatno, koliko ima godina, koliko će daleko dogurati?' Stvarno je bio impresivan. A isto je i sa servisom", rekao je Federer.

Istakao je da će Džon Izner i on imati ozbiljne izazove u polufinalu. Amerikanac će igrati takođe protiv momka kome se smešni sjajna karijera - Feliksa Ožea Alijasima, najmlađem ikada koji je obezbedio plasman među četiri najbolja na turniru na Floridi.

"Biće veoma zabavno i vrlo izazovno za obojicu. Oni ne samo da su mladi momci, već su i veoma dobri. Trebalo bi da to budu odlična polufinala", dodao je Federer, osvajač 27 masters turnira u karijeri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC