• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle sedam godina, F1 ponovo ima Šumahera!

Autor mondo.rs

Sin Mihaela Šumahera, Mik, prvi put testirao F1 bolid Ferarija na stazi Šakir u Bahreinu

Mik Šumaher, šampion evropske Formule 3, zvanično je prvi put testirao bolid Ferarija na stazi Šakir, na kojoj je 2004. godine njegov otac ostvario trijumf na debiju Bahreina u kalendaru F1.

Šumaher junior vozio je prvi put u karijeri SF90, moderni bolid F1, nakon što se 2017. pre trke za Veliku nagradu Belgije na stazi Spa Frankoršamp okušao za volanom Benetonovog automobila u kojem je njegov otac osvojio šampionsku titulu 1994. godine.

Njegovom debiju u bolidu Ferarija, ekipi za koju je negov otac osvojio pet od ukupno sedam šampionskih pehara, prisustvovala je majka Korina.

Veliki šampion Mihael Šumaher nije bio u prilici da uživo odgleda test svog sina, nakon što je pre pet godina doživeo tešku nesreću na skijanju i zaradio ozbiljne povrede glave, posle čega se nije pojavio u javnosti. On je poslednji put u šampionatu F1 nastupio 2012. godine na trci za Veliku nagradu Brazila.

Mik je priliku da se oproba u "najbržem cirkusu na svetu" dobio pošto je u januaru i zvanično postao član Ferarijeve akademije.

On je tokom vikenda debitovao u šampionatu Formule 2 za ekipu Prema Rejsing u Bahreinu i ostvario osmo i šesto mesto u dve vožene trke.

"Kada nosite slavno prezime Šumaher i sin ste velikog šampiona, i očekivanja su velika. Mik je zahvaljujući tome kako se razvijao poslednjih godina i shodno rezultatima koje je postizao zaslužio da dođe do ovde. Neće mu biti lako, ali sa druge strane, navikao je na to, i videćemo kako će se pokazati. Sada bi trebalo da mu damo mir i vreme da obavi svoj posao", izjavio je četvorostruki šampion Formule 1 i vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

Mik Šumaher u sredu će testirati i bolid ekipe Alfa Romeo u Bahreinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC