• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaske o Novaku, Rafi i Rodžeru: Brutalno!

Autor mondo.rs

Francuski teniser rekao da igra u eri najboljih igrača svih vremena - Đokovića, Nadala i Federera, i da zbog toga nije uspio da osvoji nijedan grend slem

Francuz Rišar Gaske već dugi niz godina je na svjetskoj teniskoj sceni. Najbolji plasman bio mu je sedmo mjesto na ATP listi, koje je zauzimao 2007. godine. Dalje od toga nije otišao dobrim dijelom zahvaljujući dominaciji "velike trojke" koja gospodari već deceniju i po.

Gaske je u intervjuu za magazin "GQ" ispričao kako je impresioniran onim što rade Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

"Sva trojica su velikani i kada ste dio njihove generacije to je brutalno", prvo je izgovorio 32-godišnji Francuz.

"Oni traju već 15 godina i najbolji su igrači u istoriji ovog sporta. Na sceni su svake sezone, od januara do novembra. Svaki od njih ima po 30 masters titula. To je ludo, nestvarno! Rodžer ima 20 grend slem trofeja, Rafa čak 11 na Rolan Garosu, Novak je takođe nevjerovatan... Kada nas Francuze pitate zašto nismo osvojili grend slem u našoj zemlji duže od 30 godina mi odgovor započinjemo tako što prvo kažemo da igramo u eri najboljih svih vremena", naveo je Gaske.

Rekao je da oni apsolutno dominiraju.

"Raniji šampioni nisu bili takvi, ipak su malo popuštali na nekim podlogama. Pit Sampras recimo nije igrao mnogo na šljaci, Andre Agasi je imao uspone i padove tokom karijeri, a ova trojka nikada ne staje", rekao je Gaske.

Francuz ne spori da su Marin Čilić i Sten Vavrinka uspjeli da se dokopaju po neke grend slem titule, ali je to bio samo mali bljesak u eri Srbina, Švajcarca i Španca, budući da "ostali nisu dovoljno dobri da im se suprotstave".

On je na Rolan Garosu najdalje stigao 2016, kada je zaustavljen u četvrtfinalu. Izbacio ga je Endi Marej, kojeg je u finalu savladao Novak Đoković.

Najbolje rezultate na grend slemovima ostvario je na Vimbldonu i US Openu, gdje je dogurao do polufinala. U Londonu dva puta (2007. i 2015), u Njujorku 2013.

Na Vimbldonu ga je prvi put eliminisao Federer,a drugi put Đoković. Na US Openu bolji od njega bio je Nadal.

"Sva tri grend slem polufinala izgubio sam od njih trojice. Jednostavno bio sam slabiji. Nije tu stvar u mentalnoj snazi, iako su oni neprikosnoveni u tom segmentu, već u tome što su mnogo fizički jaki. Oni nemaju slabosti", rekao je trenutno 26. igrač svijeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC