• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS RS: Uskoro meč Srpska - Srbija!

Autor mondo.ba

Rukometni savez Republike Srpske u saradnji sa RS Srbije započeo je aktivnosti na organizaciji utakmice između reprezentacija Srbije i Srpske, saopšteno je nakon sastanka sa ministarkom u Vladi RS Sonjom Davidović.

 Rukomet: Sastanak RS RS sa Sonja Davidović, ministarka u Vladi RS Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rješavanje gorućih pitanja u funkcionisanju Rukometnog saveza Republike Srpske i normalizacija trenutno izuzetno komplikovane situacije u Savezu, između ostalog, bile su teme sastanka predstavnika krovne rukometne asocijacije u Srpskoj, koje je predvodio predsjednik Marinko Umičević, sa ministrom porodice, omladine i sporta RS, Sonjom Davidović.

Umičević je istakao da je zatečeno stanje u Savezu katastrofalno po svim segentima, od organizacije do stanja prostorija Doma rukometa. Zbog toga su pokrenuti sanacioni radovi ovih prostorija, koje će uskoro biti uslovne za obavljanje svih funkcija Saveza.

Predstavnici krovne rukometne asocijacije u Srpskoj upoznali su resornu ministrarku i sa brojnim planovima koje vode ka unapređenju rukometa, organizaciji završnice Kupa Republike Srpske u Trebinju i Svesrpskog kupa u Doboju.

Najavili su i da će od naredne sezone poseban akcenat dati afirmaciji ženskog rukometa, koji je pao na niske grane, i to kroz animiranje nekadašnjih rukometnih centara, ali i kroz organizaciju Svesrpskog kupa u ženskoj konkurenciji, zajedno sa Rukometnim savezom Srbije.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Takođe, predstavnici RS RS istakli su da su, u saradnji sa Rukometnim savezom Srbije, započete aktivnosti na organizaciji utakmice između reprezentacija Srbije i Srpske.

Na sastanku su predstavljeni i brojni problemi u funkcionisanju Rukometnog saveza BiH, kao i sve ono što predstavnici Saveza Srpske čine kako bi RS BiH što prije profunkcionisao u punom kapacitetu.

Ministrica Davidović u potpunosti je podržala sve što čine čelni ljudi Saveza i obećala i finansijsku i organizacionu pomoć u realizaciji započetih aktivnosti.

Delegaciju Rukometnog saveza RS, osim predsjednika, Marinka Umičevića, činili su i Vladimir Branković, Darko Savić i Vojislav Rađa.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SG

Nema razlike kod tih “reprezentacija”!

Koji R.S.?

Sud je rakao svoje.Ovi što sebe predstavljaju kao R.S. Umičević i Branković više to nisu.Pa to je Sudska presuda.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC