• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH - Finska: Jagma za ulaznice tek počinje...

Autori mondo.ba Autori Fena

Za kvalifikacionu utakmicu rukometaša Bosne i Hercegovine i Finske, koja se u Tuzli igra 14. aprila, do sada je prodano oko 1.000 ulaznica od 3.300 koliko je pušteno u prodaju.

 Rukomet: Ulaznice za BiH - Finska Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometni savez Tuzlanskog kantona dobio je za distribuciju 2.000 karata, a po riječima Alije Hasića, predsjednika RS TK, inače, tehničkog organizatora utakmice, prodaja se odvija prema očekivanju.

"Ne vlada 'ludnica' kao za neke ranije susrete, ali kao i uvijek prava jagma počinje nekoliko dana prije utakmice. Čini mi se da ljudi čekaju ishod prve utakmice s Fincima, pa da se onda odluče hoće li doći u 'Mejdan'. Međutim, nama je drugi susret s Finskom važan kao i prvi, jer s pobjedom viziramo odlazak na Evropsko prvenstvo", rekao je Hasić.

Podsjetio je da je prva narudžba ulaznica stigla od predstavnika navijačke skupine "BHFanaticos", koji su za sada rezervisali 160 karata, a sigurno će tražiti još. Prodaja u Tuzli vrši se u kancelariji RS TK (Mejdan), te u Mido CD shopu na gradskom korzou.

"Znam da će me dan pred utakmicu zvati iz cijele BiH, ali plašim se da tada nećemo imati karata za prodaju", dodao je predstavnik tehničkog organizatora utakmice.

Reprezentacija BiH na okupu je od ponedjeljka, danas su otputovali u Finsku, a u srijedu će imati jedan trening u mjestu Vanta, gdje dan kasnije igraju s Fincima. Osiguran je odlazak i povratak avionom.

"Reprezentativci BiH u Tuzlu dolaze u petak i biće smješteni u hotelu 'Miris dunja' u Tuzli. U petak će u 18.30 sati imati trening, a u subotu u 17.00 sati. U petak ujutro postavlja se podloga u velikoj dvorani 'Mejdan'. Finci dolaze u subotu i biće smješteni u Lukavcu, a imaće jedan trening u vrijeme koje zatraže", objasnio je Hasić.

Kada je riječ o "sedmoj sili", poslati su zahtjevi za akreditacije. Pres-konferencija je zakazana za subotu u 11.00 sati. Tokom utakmice, na parketu će moći ostati samo fotoreporteri, dok će novinari biti smješteni u kabinama.

Utakmica četvrtog kola Pete grupe za Evropsko prvestvo 2020. godine igra se u nedjelju, 14. aprila, od 17.00 sati. Na tabeli trenutno vodi Češka sa četiri boda, Bjelorusija i BiH imaju po dva, dok je Finska bez bodova. Izabranici Bilala Šumana pobijedili su Bjelorusiju u gostima (30:29), dok su u Tuzli poraženi od Češke (20:25).

Na EP 2020. godine, koje se igra u Norveškoj, Švedskoj i Austriji, plasiraće se dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane od osam kvalifikacionih grupa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC