• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamidovićeva utakmica života, Šuman presrećan

Autor mondo.ba

Od početka do kraja meča, BiH kontrolisala igru i ubjedljivo porazila Finsku, te napravila veliki korak ka svom prvom plasmanu na Evropsko prvenstvo. Dino Hamidović sa šest golova predvodio "zmajeve".

Dino Hamidović odigrao je sjajan meč i bio jedan od najzaslužnijih za ubjedljiv trijumf BiH protiv Finske (31:19) u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Lijevi bek Gračanice postigao je šest golova i pokazao da će selektor Bilal Šuman moći ozbiljno da računa na njegove usluge u budućnosti.

"Presrećan sam. Ove sezone sve kockice su mi se poklopile, a sada sam odigrao utakmicu života. Zahvaljujem publici na sjajnoj podršci. Svaka utakmica teška je na svoj način, pogodili smo sve što je trebalo i ove sedmice kompletirali dvije pobjede, kojima smo sebi otvorili vrata Evropskog prvenstva", poručio je najbolji igrač susreta u Tuzli.

Hamidović smatra da "zmajevi" imaju snage da zauzmu jednu od prve dvije pozicije u grupi.

"Kvalitetna smo ekipa, uz maksimalan angažman i srce na terenu, siguran sam da možemo ostvariti bar jedan trijumf u preostala dva meča protiv Bjelorusije i Češke."

Nikola Prce, koji je u četvrtak bio prvo ime susreta u Finskoj, večeras je u uvodnim minutima susreta postigao nekoliko golova i najavio visoku prednost bh. tima, pa je selektor Bilal Šuman u nastavku meča mogao da ga odmori.

Prce je pred početak meča dobio prigodan poklon za 100. odigrani meč u timu BiH.

"Već do poluvremena napravili smo sigurnu prednost, tako da su u nastavku mogli igrati i drugi igrači. Sasvim zasluženo smo slavili, uz dobru partiju cijelog tima. Utakmica je išla kako smo željeli, od početka do kraja. Bitno nam je bilo da dobijemo ove dvije utakmice, drugi smo, tako da možemo težiti plasmanu na jednu od prve dvije pozicije", istakao je Prce.

Nasmijani selektor Šuman nije krio oduševljenje partijom svojih izabranika.

"Plan je bio da u ovih nekoliko dana osvojimo četiri boda i bez šest standardnih prvotimaca. Veoma sam zadovoljan, ne samo rezultatom, nego i partijom nekih mladih, nadolazećih snaga. Tu prije svega mislim na Dinu Hamidovića, Enesa Keškiša i Ibrahima Haseljića. Oni su iznijeli nedostatak standardnih reprezentativaca, pokazali su da imaju kvalitet i da mogu. Najvažnije da na njih možemo računati u budućnosti", poručio je selektor bh. "zmajeva".

Do kraja kvalifikacija ostala su još dva meča, sa Bjelorusijom kod kuće i protiv Češke u gostima.

"Imamo dvije teške utakmice u junu. Pomjeramo granice i više ne razmišljamo o trećem mjestu. Utakmica protiv Bjelorusije može nam donijeti lidersku poziciju, ali do tada ima još puno vremena. Vjerujem da će se i neki igrači vratiti nakon povreda. Čestitam momcima na dobrom poslu u prethodnih šest dana. Napravili smo ono što smo htjeli i željeli i veoma sam zadovoljan", zaključio je Šuman.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC