• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal deklasiran, Fonjini - Lajović za masters titulu!

Autor mondo.rs

Dušan Lajović se neće boriti sa "kraljem šljake" za najveći podvig u karijeri. S druge strane terena biće Italijan.

"Kralj šljake" je pao pre finala!

Dušan Lajović u finalu Mastersa u Monte Karlu neće igrati protiv velikog Rafaela Nadala, već će sa druge strane mreže stajati Italijan.

Fabio Fonjini nastavio je, poput Ducija, svoj ples na Azurnoj obali i rezultatom 6:4, 6:2 ove subote popodne izbacio najtrofenijeg igrača u istoriji ovog turnira.

NA MUCI SE POZNAJE DUCI: FINALE!


Lajoviću će tako, mimo očekivanja, rival u nedelju od biti 31-godišnji Italijan, koji je posle Borne Ćorića, Aleksandera Zvereva i Andreja Rubljova, impresivnom igrom eliminisao i osvajača 11 titula u Kneževini Monako.

Na Nadalovih 3:1 sa starta meča, 18. teniser sveta odgovorio je osvajanjem 11 od narednih 14 gemova i za sat i 36 minuta ostavio Rafu na dva koraka od 33. masters titule u karijeri.

Italijan je četvrti put uspeo da savlada Nadala u njihovom 15. duelu, ali je ovo rezultatski za njega svakako najvrednija pobeda utoliko što mu je donela šansu da u prvom masters finalu osvoji i prvu masters titulu.

Početak pre podneva

Ako ne bude promena, finale bi trebalo da počne prilično rano, već o 11 časova.

Naš teniser ne samo da će igrati za prvu masters, već i za prvu ATP titulu u karijeri, dok je suprug bivše gren slem šampionke, Fabije Fonjini i povremeni partner u dublu Novaka Đokovića do sada osvojio osam.

Ali nijedna od titula u periodu od 2013. do 2018. godine nije bila iz Serije 1.000, koja pored mesta među velikanima ovog sporta podvig ravan Lajovićevom ili Fonjinijevom nagrađuje i novčano i sportski.

Masters u Monte Karlu igra se nagradni fond od 5.207.405 evra. Debitanti su plasmanom u finale već obezbedili nagradu od 484.950 evra i 600 bodova, a još jednim podvigom u nizu zaradiće 958.055 evra i 1.000 poena.

Ukoliko to bude Lajović, 28-godišnjak će se popeti na 18. mesto svetske liste narednog ponedeljka. I bez toga, već je napravio ogroman skok od 24 pozicije i sada je 24. na planeti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC