• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filipe, uzmi je!

Autor mondo.rs

U oktobru 2017. u "Bersiju" stao je na set od ulaska u red masters šampiona, godinu i po dana kasnije ima novu priliku na šljaci u Budimpešti.

U oktobru 2017. godine, u prvom ATP finalu u karijeri, Filip Krajinović poveo je 7:5 u "Bersiju" i stigao na set od ulaska u red masters šampiona, ali je tu i stao prepustivši prestižnu titulu i glavnu nagradu Džeku Soku koji je dobio naredna dva seta 4:6, 1:6.

Ovaj podvig na Mastersu u Parizu pomogao je srpskom  teniseru da, uprkos novim problemima sa povredama, prije okruglo godinu dana stigne do najboljeg plasmana na rang listi, 26. pozicije.

Mnogo toga izdogađalo se Somborcu u međuvremenu, još povreda, promjena trenera i neprijatan rastanak sa Tomasom Johansonom, pa martovska najava povratka u dobru formu i tiho finale čelendžera u Francuskoj prije dvije sedmice kada je u finalu izgubio od čuvenog "epizodiste", Dastina Brauna.

Da se nalazi na pravom putu, iako sa 105. pozicije na ATP listi, 27-godišnji reprezentativac Srbije potvrdio je ove sedmice u Budimpešti u kojoj će danas od 15 časova igrati drugo finale u životu - do kog je stigao pravo iz kvalifikacija.

Krajinoviću rival za "prvenac" na ATP turu neće biti (5) Laslo Đere, momak koji je ove godine i sam osvojio prvi trofej u karijeri, već 55. igrač svijeta Mateo Beretini.

Krajinović, koji je u glavni žreb ušao kroz kvalifikacije, u polufinalu je pobedio Francuza Pjer-Iga Erbera 6:2, 6:2, dok je Beretini savladao Đerea rezultatom 6:4, 6:2.

Njih dvojica boriće se na šljaci za nagradu vrijednu 90.390 evra i 250 bodova sa kojima bi, ako savlada Italijana u prvom međusobnom duelu, Krajinović napredovao čak od 65. mjesta na kom se trenutno nalazi Sem Kveri.

Finalisti turnira vrijednog 586.149 evra, koji je 2017. preseljen iz Bukurešta u komšiluk, uveliko su zaradili 48.970 evra i 150 bodova, ali ih to svakako neće "ohladiti" pred početak finala. Ono što bi moglo da ih "ohladi" je kiša, ali organizatori najavljuju da će uprkos promjenljivom vremenu ovaj meč početi u predviđenom terminu.

Krajinović je od eliminacije u 3. rundi Australijan opena od Borne Ćorića doživeo neočekivan rastanak sa Johansonom i morao da potraži alternativu za nastavak sezone. Šveđanin je telefonskim razgovorom saopštio Filipu da mora da prekine saradnju iz privatnih obaveza, pa se nešto kasnije dogovorio sa belgijskim teniserom, Davidom Gofanom.

Na Indijan Velsu stigao je do osmine finala i igrao dobro protiv Rafaela Nadala (3:6, 4:6), naredne sedmice u Majamiju došao do treće runde i izgubio od Rodžera Federera (5:7, 3:6), ali je usput izbacivao igrače poput Stena Vavrinke, Danila Medvedeva i samog Gofana, dva puta.

Dobre rezultate ovog proljeća bilježio je i Dušan Lajović, koji je na Mastersu u Monte Karlu stigao čak do finala, ali nažalost i sam doživio poraz poput Krajinovića u završnici sezone 2018. 

Za razliku od Srbina, 23-godišnji Rimljanin upisao se među ATP osvajače u julu 2018. kada je u Gštadu savladao Roberta Bautistu Ahuta 7:6, 6:4.

Srećno, Filipe!

P. S. Krajinović je već napravio skok od 28 pozicija i sa osvojenih 718 bodova popeo se na 77. mjesto rang liste koja će biti objavljena u ponedjeljak. Na njoj, Novak Đoković (11.160) povećao je prednost u odnosu na Nadala (7.765), iako nije nastupao ove sedmice. Španac je kao branilac titule ostao bez 320 bodova porazom u polufinalu Barselone nakon čega razlika između prvog i drugog iznosi 3.395 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC