• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal, šta ne valja?

Autor mondo.rs

Španac prvi put od 2004. godine maj dočekuje bez ijedne osvojene titule

Rafael Nadal čuva drugo mjesto na ATP listi, iza Novaka Đokovića, iako ovo definitivno nije njegova sezona.

Španac je u 2019. godini učestvovao na pet turnira, a samo na Australijan Openu uspio je da se domogne finala. I izgubio ga je od Đokovića.

Statistika kaže da se Nadalu nije dogodilo da ne osvoji trofej u prvih pet mjeseci od 2004. godine!

Odnosno gotovo od početka profesionalne karijere.

On je te 2004. osvojio prvi ATP pehar u karijeri, na turniru u Sopotu u avgustu, a nakon toga redovno je držao teniske lekcije, naročito na turnirima na šljaci.

Od tada je podigao još 79 trofeja, uključujući 17 grend slemova i 33 masters pehara, ali i olimpijska zlata u singlu i dublu.

Najuspješnije godine u Nadalovoj karijeri su 2005, kada je osvojio 11 turnira i 2013. kada je podigao 10 pehara. Najmanje uspjeha, ne računajući 2004, kada je osvojio prvi ATP pehar u karijeri, bila je 2016, kada je slavio samo u Monte Karlu i Barseloni

"Kralj šljake" svake sezone dominirao je makar početkom drugog kvartala, kada počinje serija turnira na njegovoj omiljenoj podlozi.

Na mastersu u Monte Karlu gotovo da je bio pretplaćen na pehar, budući da ga je podigao čak 11 puta u karijeri, uključujući i osam puta u nizu od 2005. do 2013, kada je njegovu nestvarnu seriju prekinuo Đoković.

Ove godine nije uspio da odbrani pehar. Fabio Fonjini pobijedio ga je u polufinalu, a zatim kasnije osvojio i turnir.

Očekivalo se da će Nadal uspjeti da se iskupi na turniru ATP serije 500 u Barseloni, na kojem je takođe pobjeđivao 11 puta u karijeri i branio trofej, ali ni to mu nije pošlo za rukom.

Opet je zaustavljen u polufinalu, a bolji od njega bio je Dominik Tim.

Prije toga na mastersu u Indijan Velsu u polufinalu je predao meč bez borbe Rodžeru Federeru zbog povrede, a neposredno prije toga u Akapulku ga je eliminisao Nik Kirjos u tri seta, već u drugom kolu.

Nadal se sada priprema za nastup na mastersu u Madridu, na kojem je prvi put trijumfovao 2005. godine i od tada osvojio pet trofeja, od kojih poslednji pre dve sezone, a onda ga čeka najveći izazov - nastup na Rolan Garosu.

Rafa će u Parizu jurišati na 12. pehar. Nikada nikome prije njega nije pošlo za rukom da 11 puta osvoji neki grend slem, a ove sezone pokušaće ljetvicu uspjeha da podigne još više.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC