• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Rusi prošli zahvaljujući predaji!

Poznato je: u polufnalu Svetske grupe Dejvis Kupa, od 19. do 21. septembra igraće Argentina - Rusija, odnosno Španija - SAD.

 DEJVIS KUP: Rusi prošli zahvaljujući predaji!  Izvor: MONDO

Ove četiri reprezentacije nastaviće takmičenje posle četvrtfinalnih duela, koji su završeni u nedelju, a počeli u petak. Španci su prošli silovito, Amerikanci sigurno, Argentinci zahvaljujući klimi i šljaci, a Rusi - na sreću.

Opet!

Predajom Novaka Đokovića 10. febrauara ove godine, ruski tim prošao je u drugo kolo. Predajom Tomaša Berdiha 13. aprila, isti tim prošao je u polufinale.

Kao i Đoković, i Čeh je imao za protivnika Nikolaja Davidenka. Kao i Đoković, i Čeh je vodio... A, onda je uganuo skočni zglob.

RUSIJA - ČEŠKA 3:2

Petak: Safin - Berdih 3:2, Andrejev - Stepanek 0:3
Subota: Andrejev/Davidenko - Stepanek/Vizner 3:1
Nedelja: Davidenko - Berdih 2:2 (predaja kod 1:2 u petom setu), Safin - Dluhi 0:2

Za razliku od tepiha na kojem su eliminisali virusima iscrpljenu srpsku reprezentacij zimus, Rusi su ovog proleća "instalirali" šljaku u "Lužnikiju", uoči duela sa Češkom.

Počelo je dobro po Ruse, jer je povratnik u nacionalni tim Marat Safin u maratonu uspeo da pobedi Berdiha, ali su dublovi u subotu počeli pri rezultatu 1:1, jer je Stepanek u drugom singlu prvog dana preslišao Andrejeva.

Dublove su ipak dobili Rusi i ostvarili značajnu prednost, pre sudara prvih reketa Davidenka i Berdiha. A taj duel bio je za prepričavanje i pitanje je ko bi išao dalje da Čeh nije uganuo hronično povređeni zglob, pokušavajući klizanjem na šljaci da stigne jednu skraćenu loptu.

Lekarski tim pokušao je da mu ukaže pomoć, ali nije vredelo - Davidenko je još jednom odlučujuću pobedu ostvario predajom protivnika. U petom, nebitnom meču, Safin se šetao protiv Dluhija (0:2).

ARGENTINA - ŠVEDSKA 4:1

Petak: Nalbandijan - Johanson 3:1, Akasuso - Soderling 0:3
Subota: Kanjas/Nalbandijan - Bjorkman/Linšted 3:0
Nedelja: Nalbandijan - Soderling 3:2, Monako - Johanson 2:0

Na zimu naviknuti Šveđani otputovali su na južnu hemisferu, u toplu Argentinu, na njihovu standardnu zemljanu podlogu u Buenos Airesu. I, opet nisu tako lako pobedili.

Malo je nedostajalo Robinu Soderlingu da sa dve pobede u dva singla izjednači na 2:2 i odvede susret u peti, odlučujući meč.

Nalbandijan je doneo vođstvo od 1:0 domaćinu, ali je onda Soderling "oduvao" Akasusa, tako da su dublovi u subotu imali presudan značaj.

Pobedili su Kanjas i Nalbandijan, lako.

Odluka je pala u nedelju, kada je umorni Nalbandijan, u svom trećem meču u tri dana uspeo da savlada Soderlinga u teniskom maratonu - 6:4, 1:6, 4:6, 6:4, 9:7. Šveđanin je bio na set od izjednačenja, ali će opet u polufinale otići Argentinci.

NEMAČKA - ŠPANIJA 1:4

Petak: Kifer - Nadal 0:3, Kolšreber - Ferer 1:3
Subota: Kolšreber/Pečner - Lopez/Verdasko 2:3
Nedelja: Berer - Verdasko 1:2, Kifer - Lopez 2:0

Jedini tim koji je pobedio u gostima, ujedno i jedini tim koji je u polufinale otišao još u subotu je Španija. "Armada" je protutnjala kroz Nemačku, ali su za treći, odlučujući poen Felisijano Lopez i Fernando Verdasko morali "debelo" da se pomuče.

Nadal i Ferer lagano su obavili posao u petak i doneli 2:0 svom timu uoči igre parova. Ona je odlučena u petom setu, koji su Španci dobili sa 7:5, tako da je u nedelju u Bremenu ostalo samo da se zabave treći i četvrti "reketi" dva tima.

SAD - FRANCUSKA 4:1

Petak: Rodik - Lodra 3:0, Blejk - Matje 3:2
Subota: Bob Brajan/Majk Brajan - Klemon/Lodra 1:3
Nedelja: Rodik - Matje 3:0, Blejk - Gaske 3:0

Bez svog Muhameda Alija, tenisera koji neodoljivo podseća na slavnog američkog boksera, Francuzi su morali da se suprotstave aktuelnom šampionu Dejvis Kupa na njegovom terenu. Bez Žoa-Vilfreda Conge nije bilo ni pobede.

Ali, malo je nedostajalo da u nedelju ujutru, pre prvog susreta u Vinston-Salemu rezultat bude 1:2.

U uvodnom meču Rodik je "preslišao" Lodru, ali je Pol Anri Matje bio na korak da iznenadi Džejmsa Blejka. Francuz je izgubio rezultatom 7:5 u petom setu.

Da je bilo suprotno, i iznenađujuća pobeda Klemona i Lodrom nad najdominantnijim dublom sveta, braćom Brajan, imala bi znatno veći značaj. Ovako, Matje je bio počišćen u prvom meču u nedelju. Osvojio je samo sedam gemova protiv Rodika i tu je bio kraj nada Francuza da bi mogli da iznenade najtrofejniju naciju u istoriji Dejvis Kupa.

U polufinalu, Rusi konačno gostuju i to u Argentini. "Gaučosi" već razmišljaju kako da im se revanširaju za brojne i bolne poraze prethodnih godina.

Šampioni će morati u Španiju, gde će ih sačekati vatrena atmosfera. Španija već "sitni" šljaku za Rodika, Blejka i braću Brajan... Mečevi se igraju 19. i 21. septembra, kada će i Srbija braniti svoje mesto u Svetskoj grupi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC