• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se navikao na šljaku, Tim nije taj - finale!

Autor mondo.rs

Srpski teniser Novak Đoković igraće u nedelju za treću titulu u Madridu, ujedno i 33. na mastersima, po čemu bi mogao da se izjednači sa Rafaelom Nadalom. Možda i rivalom u borbi za trofej...

Novak Đoković će igrati finale Madrida!

Nakon vrlo lošeg nastupa u Monte Karlu očekivalo se da Nole podigne nivo igre i zaigra daleko bolji tenis u prestonici Španije i to smo definitivno videli za sada. Nakon trijumfa nad Fricom i Šardijem, pobedu u dva seta ostvario je i protiv Dominika Tima.

Posle iscrpljujućih dva sata i 25 minuta tenisa za treće finale i treću titulu Novaka Đokovića u Madridu posle 2011. i 2016. godine: 7:6 (7:2), 7:6 (7:4).

Nije to bio "čas tenisa", ali ni mučenje kako rezultat možda govori.


Pobeda u dva dobijena taj-brejka krije činjenicu da se Novak Đoković u potpunosti prilagodio podlozi koja mu nije najomiljenija, pokazao je smirenost u trenucima kada smo navikli da "ključa" i uz to je dozirano pokazivao moć protiv vrlo motivisanog Austrijanca.

Upravo je šljaka podloga koja najviše odgovara Dominiku Timu i verovatno je drugi teniser sveta na njoj, a videćemo da li će se Novak za trofej boriti za najboljeg u istoriji iste.

Rafael Nadal i Stefanos Cicipas se sastaju večeras (posle 21.00) u drugom polufinalu, a kuriozitet je da bi u slučaju trijumfa Španca - to bio direktan duel dvojice tenisera sa najviše masters titula. Đoković ih u ovom trenutku ima 32, a Nadal 33...

Ko god da bude rival, taj meč je na programu u nedelju od 18.30.


Prvi set trajao je čak 64 minuta i može da se podeli na dva dela; prvi u kom smo gledali dosadan tenis bez lepih poteza i drugi u kom je sve "prštalo" od istih.

Austrijanac je prvi napravio "brejk", međutim otkako je poveo 3:1, Novak Đoković je osvojio 13 od 17 narednih poena za "ribrejk", preokret momentuma i odnosa snage na terenu, posebno nakon što je na 4:4 glavni sudija odlučio da mu dodeli drugu kaznu zbog kašnjenja, kada je bilo očekivano da će se iznervirati…

Ali nije, Novak je zadržao smirenost, dobio sigurnost posle teških poena koji su pripali njemu, meč je otišao u taj-brejk gde se za sve pitao jedan teniser i slavio je 7:2.

Drugi set je ponudio daleko manji kvalitet tenisa, Tim je bio agresivniji i poveo je 4:2 posle najdužeg gema na meču, da bi mu Novak uzvratio već u idućem gemu kada je ekspresno "povratio servis" i napravio novi brejk, a onda sopstvenim greškama produžio set.

Odluka je pala u taj-brejku u kom je Đoković ponovo dobijao teže poene i zasluženo se radovao na kraju, čak iako je imao sedam vinera manje od Tima.

Imao je i deset neiznuđenih grešaka manje uz svoje ime, dok vredi dodati ovome i činjenicu da je sve vreme Đoković pokazivao izuzetnu defanzivu, delovao je kao "zid", pa je moguće da su pojedini momenti ovog meča poslužili srpskom asu i kao prava priprema za Rolan Garos.


N     A     J     A     V     A

Za razliku od turnira u Monte Karlu, Novak Đoković igra vrlo dobro na mastersu u Madridu i pred njim je najveći izazov ove sezone na šljaci - sjajni Dominik Tim (5).

Austrijski teniser je u četvrtfinalu pobedio Rodžera Federera u tri seta i deluje "našpanovano" za osvajanje još jednog turnira u Španiji, prethodno je slavio u Barseloni, dok Novak Đoković polako podiže formu za ono pravo.

Meč počinje oko 16.10 u Madridu, trenutno je: Đoković - Tim 2:0 (7:6, 6:6)

Srpski teniser je na putu do polufinala pobedio Frica i Šardija u dva seta, Marin Čilić mu je predao meč četvrtfinala, tako da odmoran dolazi na dvoboj Austrijancu protiv koga ima skor od šest pobeda i dva poraza, s tim da je izgubio njihov poslednji duel u Monaku prošle godine (2:1).

Novak Đoković je već nadmašio svoj skor iz prethodne godine, kada je ispao u drugoj rundi, dok Dominik Tim "brani" finale koje je izgubio od Aleksandra Zvereva.

Novak Đoković je osvojio sve masterse, dva puta i Madrid (2011. i 2016. godine).

U drugom polufinalu sastaju se Stefanos Cicipas i naravno Rafael Nadal.

IZ GEMA U GEM:

7:6 - KRAJ! 

Sjajan taj-brejk dvojice tenisera, ali videlo se ko je smireniji...

6:6 - BREJK!

Nije dobro. Novak se suočio sa tri brejk šanse za Tima i nije uspeo da ih odbrani. Poklonio mu je ovaj gem duplom servis greškom... Taj-brejk!

6:5 - BREJK!

Očajno igra u ovim trenucima Tim, Novak je iskoristio prvu brejk šansu i došao na gem od pobede i plasmana u finale. Čekao je na bekhend servis rivala, dočekao ga, a onda i grešku s druge strane mreže.

4:5 -
Najlakši gem do sada za Novaka. Čisto da pokaže ko se pita... Ali ne popušta ni Tim!

3:4 - BREJK!

Neverovatno kako je Tim prokockao prednost brejka... "Tukao" je i dalje iz sve snage, samo bez jasne strategije želevši da što pre privede set kraju, a to Novak koristi.

2:4 - BREJK!

Najteži gem za Novaka do sada, pripretio je Tim od početka, a onda forhendom napravio brejk posle iscrpljujuće razmene. Bila je to njegova peta brejk šansa u ovom setu i zasluženo je "oduzeo" servis Novaku.

2:3 - Forkadelj je ponovo motivisao Novaka. Treći put na meču mu je sudija dodelio kaznu zbog prekoračenja vremena za servis, to je značilo da nema prvi servis Novak, ali onda as. Srpski teniser je "izvukao" ovaj gem. Tim uzvraća perfektnim gemom.

1:2 - Tim se dobro nosi s pritiskom za sada, ne ide mu i dalje prvi servis, ali uspeo je da dobije još jednu tešku razmenu.

1:1 - Dugo je trajao prvi gem drugog seta, ali Tim je uspeo da "probije" odbranu Đokovića koja je bila fantastična, namučila je Austrijanca, ne i za nešto više. Austrijanac je opet imao brejk šanse na servis Novaka, ali najvažniji poeni do sada pripadaju srpskom asu.

- PRVI SET - 

7:6 (7:2) - GEM! SET! NOVAK VODI 1:0!

Krenulo je "mini-brejkovima", a onda magija Novaka - uspeo je u teren da vrati smeč Tima i da potom dobije najlepši poen turnira, za 4:1, donelo je to do nervoze kod Austrijanca, pa je Novak "izboksovao" četiri set lopte. I iskoristio prvu, posle 64 minuta!

6:6 - Mogao je Novak da zakomplikuje situaciju i da možda izbegne taj-brejk, ali umesto toga nije iskoristio loš drop-šot svog rivala, pa je loptica završila na njegovoj polovini. Moraće na teži način da rešava...

6:5 - Igraju sve bolji tenis, vratio se Novaku i prvi servis, pa tako Tim mora da odbrani opstanak u ovom setu.

5:5 - Prethodni gem nije uzdrmao Tima.

5:4 - Uf! Najneizvesniji set do sada... 

Novak je imao 15:40, bio je i pod pritiskom nakon što mu je sudija dao drugu opomenu zbog odlaganja servisa, nije se čak ni iznervirao pošto mu je oduzet prvi set, a potom je izjednačio rezultat i dobio gem.


4:4 -
Zakuvao je Novak u ovom gemu, imao 30:30, ali potom je dva savršena servisa imao Tim.

4:3 -
Potvrda brejka i vođstvo. Zanimljivo, Novak je osvojio 13 od poslednjih 17 poena.

3:3 - BREJK!

Najagresivnija i najjača razmena od početka meča! Novak je imao 30:40 i onda odlučio da pokaže Timu ko je najbolji na svetu, forhendom je Đoković dobio taj poen i prvi "djus", potom brejk šansu posle izvrsnog drop-šota, pa onda aut za brejk

2:3 -
Lepo, pokazuje Novak sada i servis-volej, kao što je to radio Rodžer Federer protiv Dominika Tima samo 24 sata ranije, pa smanjuje rezultat i dokazuje Austrijancu da ovo neće biti tek neki običan meč.

1:3 -
Potvrdio je Tim brejk iako je Novak imao 30:15... Bez mnogo uzbuđenja, ne igramo atraktivan tenis, dok Austrijanac kontroliše sva dešavanja.

1:2 - BREJK! 

Tim je baš raspoložen na početku meča i odmah pravi brejk protiv Novaka. Iskoristio je slab drop-šot Đokovića, stigao lopticu i obezbedio dve brejk šanse, a od starta je sigurniji sa osnovne linije s koje Novak već previše greši.

1:1 -
Vrlo sličan gem kao prvi, Novak je neke lopte poslao u mrežu...

1:0
- Novaka i dalje dobro služi servis, kao tokom čitavog turnira, ali je bio blizu Dominik Tim u ovom gemu. Dobio je dva poena, pa mu je Tim uzvratio, ali uspeo je da povede srpski teniser na centralnom terenu u Madridu.


- Pred ovaj meč Novak Đoković je govorio za hrvatske medije, a taj intervju pročitajte OVDE.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SJAJNI NADAL DOBIJA ĐOKOVIĆA

MILOŠ

AJMO TIM DO PREOKRETA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC