• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boba Vilanderu: Zaboravi na dijetu u Beogradu

Autor mondo.rs

Legendarni teniser dolazi u prestonicu Srbije, a bivši srpski as Slobodan Živojinović prisetio se njihovih mečeva i dao mu savet

Mats Vilander, nekadašnji uspešan teniser, osvajač 33 ATP trofeja, od čega osam grend slemova u singlu i dublu, koji poslednjih godina radi kao komentator, biće gost Beograda u nedelji pred nama.

On će se u prestonici Srbije družiti sa mladim teniserima, dati im savete, ali I, kako je rekao, iskoristiti priliku da i sam nauči nešto novo, najviše kada je reč o sistemu rada sa najmlađima, i činjenici da Srbija iz godine u godinu dobija nove asove koji se probijaju ka vrhu ATP liste.

Šveđanin bi u Beogradu trebalo da se sretne i sa Slobodanom Živojinovićem, počasnim predsednikom TSS, sa kojim je osamdesetih godina prošlog veka ukrštao rekete.

Živojinović pred dolazak Vilandera u Beograd kaže da se najviše seća njihovog meča na Vimbldonu pre više od tri decenije.

"Naravno da mi je u najdražem pamćenju prvo kolo Vimbldona 1985. godine kada sam se tamo pojavio kao potpuno nepoznat igrač, a preko puta sam imao Matsa Vilandera koji je te godine godine osvojio Rolan Garos, već imao četiri grend slem titule, osvojen Dejvis kup i bio na najboljem putu da bude prvi na svetu. O meni na tom Vimbldonu nije ni razmišljao, nije me poznavao, ni moj način igre, i ja sam samo bio neka usputna stanica koju će on da prođe da bi išao ka finalu. Svakako da sam odigrao jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri, sve mi je polazilo za rukom, dobio sam 3:1, a četvrti set sa nulom, što zaista malo ko može da se pohvali da je uradio protiv Vilandera", ispričao je Živojinović.

Izvor: MN PRESS

Uprkos senzaciji, Boba je mnogo i naučio iz tog meča i te velike pobede.

"Ta pobeda je svakako bila senzacija i ja sam kao pravi početnik napravio grešku, jer sam se ceo taj dan bavio intervjuima, medijima, svi su hteli da me slikaju, čuju moja mišljenja i ja sam potpuno zaboravio da treba da se odmorim i pripremim za sledeći meč. Platio sam ceh i izgubio u drugom kolu peti set od mnogo slabijeg igrača nego što je Mats, a bio je to Švajcarac Ginhart. Tako da logično da mi je taj meč sa Vilanderom ostao u lepom sećanju, ne znam baš da li je i sa njim isti slučaj", našalio se Živojinović.

On je rekao da je imao odličan odnos i van terena sa Vilanderom, koji je ostavio veliki trag u tenisu.

"Kakav je Mats bio igrač dovoljno govore njegovi rezultati. Bio je prvi igrač sveta, osvojio sedam gren slem trofeja u singlu, tri Dejvis kup titule i svakako važi, pored Bjerna Borga i Rafaela Nadala, za jednog od najboljih igrača na zemljanoj podlozi ikada. Gajio je strpljiv stil igre sa osnovne linije, fenomenalno se kretao i nijedna lopta nije bila izgubljena, nijedan udarac nije bio poseban, ali svi zajedno udarci su bili dobri i to je bilo dovoljno da bude šampion".

Izvor: MN PRESS

Živojinović je imao i specijalnu poruku za Vilandera pred dolazak u Srbiju.

"Srbija je gostoljubiva zemlja, ima divan, dobar i topao narod, hrana je fantastična, vina su odlična. Sudeći po Matsovom stasu možda i nije neki gurman, ali bih mu preporučio da zaboravi na trenutak na sportsku dijetu i da proba srpske specijalitete, neće se pokajati", naveo je Živojinović i dodao da je trenutno u Madridu, ali da će se portuditi da dođe u Beograd početkom nedelje kako bi lično pozdravio Vilandera.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC