• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov ponoćni preokret u Rimu!

Autor mondo.rs

Đoković i Del Potro igrali sjajan meč, do duboko u noć. "Broj jedan" trijumfovao posle dve meč lopte za Argentinca.

Već je počeo novi dan, subota, kada je Novak Đoković bio pribijen uz zid i suočen sa eliminacijom sa turnira u glavnom gradu Italije.

Huan Martin Del Potro osvojio je prvi set, izborio taj-brejk u drugom i imao dve meč lopte. Sve to 15 minuta posle ponoći.

Ipak, kada je imao Novaka na konopcima, Argentinac nije iskoristio prvu šansu, pa ni drugu, a protiv najboljeg tenisera sveta to je uvek preveliki luksuz. Pogodio je Đoković potom servis, izborio set loptu i iskoristio je!

Taj trenutak bio je uvod u potpuni preokret i jedan od značajnijih trijumfa "Broja jedan" u ovoj godini! Uspehom protiv starog rivala ušao je u polufinale, u kojem će igrati protiv Del Potrovog zemljaka, Dijega Švarcmana.

Novak Đoković - Huan Martin Del Potro 4:6, 7:6, 6:4!

Iako se mečevi Mastersa u "Večnom gradu" igraju na tri seta, ipak je to bio maraton. Trajao je tri sata, tokom kojih je bilo svega što tenis čini lepim!

Uživala je publika u snažnim udarcima, dramatičnim sekvencama, dugim razmenama, kao i u poenima koje ne mogu videti svaki dan. Na primer, Del Potro je u trećem setu uhvatio tako težak volej, da mu je Đoković pružio ruku preko mreže, da čestita!

Nasmejani i dobroćudni Argentinac prihvatio je Novakov pozdrav, osmehnuo se, a posle te majstorije ipak ostao bez načina da u petom gemu sačuva svoj servis i da spreči Srbina da stekne odlučujuću prednost - 3:2.

Iskostivši taj trenutak i snažan zalet iz dramatičnog taj-brejka drugog seta, Đoković je rutinski priveo meč kraju i ušao među najbolja četiri na turniru.

Kao i u drugom setu, posle izborenog "brejka" je čuvao svoj servis i to je posle tri sata borbe bilo dovoljno za trijumf koji će upamtiti i on i svi koji su mu prisustvovali na "Foro Italiku".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NAŽALOST SJAJNI DEL POTRO NIJE USPIO

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC