• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak uzeo Madrid, Nadal Rim: Spektakl na Rolan Garosu!

Autor mondo.rs

Jedan od čudnijih mečeva koji su Novak i Rafa odigrali u 55 epizoda svog rivalastva desio se u finalu u Rimu. Nadal je dobio set sa "nulom", potom je Novak pokazao zube i izjednačio, ali nije imao snage za više. Favorit na RG? Ko zna!

Nadal nije dozvolio Đokoviću da mu "ukrade" rekord!

Srpski teniser je prošle nedelje trijumfom u Madridu došao do 33 mastera i tako se izjednačio sa Špancem, ali je već ove nedelje u finalu Rima, u međusobnom dvoboju, Nadal vratio taj rekord u svoj "CV".

Dvojica tenisera odigrala su jedan od čudnijih mečeva svog rivalstva, koje je imalo 55 epizoda, a na kraju je Nadal ipak osvojio prvi turnir u ovoj godini, baš pred omiljeni Rolan Garos.

Posle dva sata i 29 minuta borbe na Centralnom terenu u Rimu:

Novak Đoković - Rafael Nadal 1:2 (0:6, 6:4, 1:6)


Tako će se obojica sa po jednom titulom na zemljanoj podlozi uputiti ka Parizu gde će ciljati na grend slem. Novak želi da sva četiri prestižna turnira "drži" u istom momentu, drugi put u karijeri, dok Nadal želi da nastavi dominaciju na pariskoj šljaci gde je osvojio 11 titula.

Ko je u ovom trenutku favorit nemoguće je odgovoriti - obojica igraju odlično!

A kako se meč odvijao? Baš onako kako i rezultat iznad govori.

Umorniji Novak Đoković, koji je mnogo kasnije završio meč polufinala Rima protiv Del Potra, očajno je ušao u finale i nije mogao da pronađe ritam protiv najboljeg tenisera ikada na šljaci, a njegov rival nije popuštao tokom čitavog seta.

Prvi put u istoriji njihovog rivalstva tako je set završen s "krompirićem" pored nečijeg imena, ali nažalost ovoga puta to je bilo pored Novakovog.

Ipak, koliko je stabilan u glavi pokazao je u drugom setu u kom je zaigrao daleko bolje, manje je grešio i bolje se kretao, tako da je u finišu uspeo da "prelomi" Nadala i da izjednači rezultat na petom mastersu sezone

Kada se činilo da je prikupio neophodnu energiju za preokret, desile su se velike greške kod njega - "drop šot" nije radio, smečeve je slao u mrežu, a prvi servis je stao.

Rafael Nadal je to vešto iskoristio i još jednom je ubedljivo dobio set za pobedu i nestvarnu devetu titulu u Rimu, dok će Novak ostati na četiri, od koje je dve osvojio upravo protiv svog najvećeg rivala s kojima ga čeka još toliko bitaka.

Sada je skor njih dvojice 28-26 za Novaka.


N    A     J     A     V     A

Novak Đoković i Rafael Nadal igraju u finalu mastersa u Rimu.

Đoković je u polufinalu savladao Dijega Švarcmana, dok je Nadal bio bolji od Stefanosa Cicipasa

Gladijatorska borba, u kojoj će se Nadal boriti za devetu, a Đoković za petu titulu u prestonici Italije, biće njihov 54. okršaj u karijeri, a srpski as ima prednost 28-25. Ovo je njihovo peto finale u Rimu i do sada je svaki trijumfovao po dva puta.

Srpski as slavio je i u poslednjem duelu, odigranom u finalu Australijan Opena u januaru, rezultatom 3:2.

Osim bitke za prestižni trofej u Rimu, pobednik će postati i rekorder po broju osvojenih titula na turnirima masters serije.

I Đoković i Nadal do sada su ih sakupili po 33.

IZ MINUTA U MINUT:

- TREĆI SET - 

1:6 - SET! 

Nadal je osvojio Rim...

1:4 - BREJK!

Nadal se "vratio" na mod iz prvog seta, Novak ne može da pogodi prvi servis i to mu u ovom trenutku predstavlja ogroman problem.

1:3 -
Nadal ne popušta, a Novak se "upisuje" u trećem setu. Videćemo koliko energije mu je ostalo, mnogo se muči sa prvim servisom u ovoj fazi utakmice.

0:2 -
I sada je bilo previše grešaka, Novaku ne radi "drop šot", pet puta je do sada promašio i ne odustaje od toga...

0:1 - BREJK!

Ode reket Novaka Đokovića. Besan je zbog izgubljenog gema u kom je poklonio nekoliko poena Nadalu. Smeč je završio u mreži, neke lopte malo pored linije... Moralo je bolje na početku ovog seta kada je Nadalu opalo samopouzdanje.

- DRUGI SET - 

6:4 - SET! NOVAK JE IZJEDNAČIO!


E, to je Novak!

Bio je nervozan u toku gema zbog lošeg "drop-šota" tako da je čak i ispucao lopticu, ali je smirio glavu i ritern-vinerom se vratio na pravi put, a potom je iskoristio prvu brejk šansu za izjednačenje u setovima.

5:4 -
Imao je brejk šansu Nadal, ali ne da Đoković da se meč završi!

4:4 -
Nije da Novak nije imao šansu. U najboljem poenu gema, koji je trebalo njemu da pripadne, smeč je postao u mrežu na šta je Nadal u sebi sigurno pomislio "hvala". Forhend zaista maestralno "radi" kod Španca.

4:3 -
Novak je "izvukao" gem. Imao je 0:40, a onda vezao pet poena uz odličan servis i održao nadu da je moguće iznenađenje do kraja. Nadala će sigurno zaboleti ovaj gem u kom je mogao da dođe na korak od pobede.

3:3 -
Bolji gem Nadala nego prethodni na njegov servis, nije bilo drame, utišala se i publika u RImu... Novaku potrebno još energije da "prelomi" Španca.

3:2 -
E, to je Novak Đoković. Sada "čisti" linije i pogađa sve ono što nije u prvom setu.


2:2 - Nema brejka, ali druga slika na terenu.

Novak Đoković je došao i do brejk šanse na servis Rafaela Nadala, ali odličan otpor je pružio Španac i nekako uspeo da se odbrani. Nadamo se da ovo neće demoralisati Novaka nego da će mu dati dodatnu energiju da nastavi ovako...

2:1 - E, to je već nešto!

Vidi se i po Novakovim gestikulacijama posle osvojenih poena da je potpuno zaboravio na očajni prvi set i da želi da se vrati u meč, tako da se Rafael Nadal sada mnogo teže bori sa otpornošću srpskog asa koji je tokom ovog gema odlično "čitao" i rivalove poteze na mreži.

1:1 -
Ne dozvoljava Nadal uopšte Novaku da se razigra. Ubedljiv gem.

1:0 -
Konačno se "upisao" na semafor Novak. Perfektan gem uz tri asa, nadamo da se "resetovao" u pauzi i da ćemo videti borbeniji tenis u nastavku. I publika mu sada daje energiju sa tribina u Rimu.


- PRVI SET -

0:6 - SET!

Posle 142 seta koji su odigrali Novak i Nadal - jedan je završen s "krompirićem". Vrlo loša igra Đokovića koji je bez energije, a Španac ne spušta nogu s gasa.

0:5 - BREJK!

Uf, bori se Novak u ovim trenucima daleko bolje nego na samom početku, ali je Nadal kao zid. U gemu koji je trajao tačno 11 minuta, Novak je popustio na šestu brejk šansu i nije uspeo da se upiše na semafor. Previše grešaka.

0:4 - Možda i najbolji gem Novaka do sada, ali Nadal ne popušta ni za milimetar.

0:3 - BREJK!

U udarcima Rafaela Nadala ima energije, u onim Novakovim, za sada, nimalo. "Balone" šalje Đoković i deluje veoma umorno, što Španac koristi za potpunu dominaciju u svim dešavanjima na terenu Rima.

0:2
- Sjajan početak Nadala, deluje kao da je set duže na terenu, potpuna fokusiranost.

0:1 - BREJK!

Rafa Nadal je bolje počeo meč i odmah napravio brejk. Imao je dve brejk šanse i iskoristio je drugu nakon što je Novak pogrešio iz forhenda. Od početka je agresivan Španac, odlučio se za sličnu taktiku poput Švarcmana i to mu je upalilo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC