• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Prvi put je vozio Ferari kod kuće - i baš je ljut!

Na stazi u Monte Karlu, pored koje je stanovao kao klinac, vozač "Skuderije" doživio je košmarnu subotu.

Mladi vozač Ferarija Šarl Lekler (21) sa posebnim emocijama je dočekao subotnje kvalifikacije za Veliku nagradu Monte Karla - grada u kojem je rođen i u kojem je odrastao, zajedno sa svojim drugom, preminulim Žilom Bjankijem (1989-2015).

Momak iz Monaka tek je treći as iz kneževine koji je "dobacio" do Formule 1 i prošle godine je imao debi kod kuće za zaborav. U bolidu Zaubera zakucao se u formulu Brendona Hartlija iz ekipe Toro Roso i od tada je iščekivao ovaj vikend, da bi na ulicama na kojima je odrastao zablistao i pokazao sve što zna.

Međutim, subotnje kvalifikacije nisu prošle dobro za vozača Ferarija.

"Ovim ulicama sam išao autobusom u školu kao dijete. Sada je lijep osjećaj kada tuda vozim Formulu 1", rekao je Lekler u najavi kvalifikacija.

Iako je na trećem treningu bio najbrži, Lekler je odlukom ekipe ostao u boksu poslije prvog (od tri) dela kvalifikacija i to je značilo da neće biti ni u prvih 15!

Njegova startna pozicija u nedjelju biće 16. mesto i zato je bio veoma, veoma ljut. Sebastijan Fetel, drugi vozač Ferarija, u jednom trenutku je udario u ogradu, ali je u kasnijoj fazi kvalifikacija ipak dospio do četvrte pozicija, iza prvoplasiranog šampiona Luisa Hamiltona (Mercedes), drugoplasiranog Valterija Botasa (Mercedes) i trećeplasiranog Maksa Ferstapena (Red Bul).

Naravno, nakon kvalifikacija svi su pričali o Lekleru.

"Pitao sam ih da li su sigurni u odluku (da ostane u pitu). Rekli su mi da jesu. Pitao sam ih poslije ponovo i nisam dobio pravi odgovor. Bilo je mnogo vremena da izađemo još jednom na stazu. Imali smo goriva da uradimo to oper, samo je bilo potrebno da promijenim gume. Tražiću neka objašnjenja", izjavio je on.

Iako je u jednom trenutku umalo promašio mašinu za podizanje bolida u pitu, Lekler smatra da ni to nije bio problem.

"Ništa od toga nije smetalo. Moraću u nedjelju veoma da rizikujem. Mislim da ću čak morati da rizikujem i sudar. Biće neophodno da pokušamo i da budemo ekstremni u preticanju", dodao je on.

U tekstovima o kvalifikacijama u Monte Karlu, engleski novinari pišu da bi Ferarijev kiks bio urnebesno smiješan, da nije sramotan. Da situacija bude teža, upravo je Fetelov posljednji izlazak na stazu uzrokovao da Lekler padne na 16. poziciju...

Šteta za "Skuderiju", koja je na testovima pre sezone bila izrazito brza, ali je od onda nizala kikseve i zato mu je u generalnom plasmanu Mercedes poslije pet trka odmakao skoro 100 bodova (217:121).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC