• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finci vladari svijeta!

Autor mondo.ba

Treća titula u istoriji za Fince, bronza na grudima Rusa.

Hokejaši Finske novi su svjetski šampioni! Finci su zlatne medalje na planetarnoj smotri održanoj u Slovačkoj stigli savladavši u odlučujćem susretu ekipu Kanade rezultatom 1:3. Bronzanim odličjem morala je da se zadovolji Rusija, koja je tek nakon penala došla do trijumfa nad Češkom rezultatom 4:2.

U grupnoj fazi selekcija Finske zauzela je drugo mjesto uz omjer od 5 pobjeda i 2 poraza, iza sinoćnjeg rivala kojeg su savladali na otvaranju planetarne smotre. Nakon te, uslijedila je pobjeda nad Slovačkom, potom poraz od SAD, poslije čega je novi vladar svijeta upisao tri pobjede u nizu i to nad Danskom, Velimom Britanijom i Francuskom, dok je takmičenje u preliminarnoj fazi završeno porazom od Njemačke.

U četvrtfinalu Finci su u vječitom derbiju savladali Šveđane, a do finalnog duela stigli su trijumfom nad Rusijom.

Rusi najuspješniji, Kanađani drugi

Kanada, poslije Rusije, ima najviše zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava. "Zbornaja" je, naime, 27 puta dolazila do najvišeg postolja, Kanađani samo jednom manje, dok su, zanimljivo, Finci zlato osvajali samo tri puta.

Situacija po Fince, kada je u pitanju finalni meč u Bratislavi koji je posmatralo više od 9000 gledalaca, nije izgledala dobro nakon prve trećine. Oliver Kaski prvo nije valorizovao penal u 6. minutu, dok je samo četiri minuta kasnije Šea Teodor poentirao za 1:0.

Navedeni rezultat bio je na snazi sve do 3 minuta druge trećine, kada je izjednačenje Finskoj donio Marko Antila. Isti igrač je u uvodnim minutima posljednjeg perioda preokrenuo rezultat, dok je sudbinu Kanađana u 16. minutu ovog 20-minutnog perioda zapečatio Hari Pesonen.

Naredno Svjetsko prvenstvo u hokeju biće održano 2020. godine u Cirihu i Lozani.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC