• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Do US Opena, a onda...

Srpski teniser poslije maratona na Rolan Garosu i poraza, pričao o bolovima, nedostatku sreće i planovima

Janko Tipsarević se bori kao lav. Poslije teškog perioda još nije spreman da odustane. Na Rolan Garosu je koristio zaštićeni renking, odigrao maraton sa Grigorom Dimitrovim na startu takmičenja, ali nije uspio da prođe dalje.

Bolovi, koje konstantno osjeća, bili su jači, ali, kaže, da nije imao ni sreće.

"Najveći problem mi predstavlja kuk. Desna noga mi već dvije godine nije zdrava, ali bol koji ojsećam, izdržavam. Međutim, uvijek se dešava kada su napori veći nesvjesno ulazim u kompenzaciju i lijevom nogom više vučem, više trčim, više cimam. Imao sam problema sa koljenom, pa sa kukom. Bol nestane, pa se vraća...", rekao je za "Sportski žurnal" Tipsarević.

Otkrio je da je tokom meča sa Bugarinom popio i veću količinu lijekova protiv bolova kako bi izdržao. To mu je pomoglo, ali ne zadugo.

Iskreno priznaje da je imao šansu da bolje završi kada je rival posustao, ali je nije iskoristio.

"Moram malo da imam i sreće na žrijebu. Dimitrov jeste daleko od svoje najbolje forme, ali realno ovo je loš žrijeb za prvo kolo. Prva runda Dimitrov, pa druga Čilić. Pored toliko kvalifikanata i vajld karti ja dobijem njih...", iskren je trenutno 303. teniser svijeta.

Plan je da pokuša da se vrati u top 100 na ATP listi, mada zna da ga očekuje težak put.

"Mislim da je plasman među 100 najboljih moguć. Šansu sam imao u Hjustonu, mogao sam tamo u polufinale ili finale, to su bili igrači koje sam mogao da pobjeđujem, ali se to nije desilo. Problem će biti ukoliko mi bude bilo potrebno da igram četiri, pet čelindžera u kontinuitetu i da nisam nosilac. To će biti veliko opterećenje za moje tijelo... Treba sve kockice da se slože i nadam se da ću u drugoj polovini sezone imati više sreće".

Svjestan da je da postoje problemi i da sa njima neće moći da se bori na duge staze. Pri kraju godine će "podvući crtu" da vidi šta i kako dalje.

"Poslije US Opena ću odlučiti. Definitivno ne vidim sebe da se sljedeće sezone, uz dužno poštovanje, vucaram po čelindžerima. Iskreno, prvi put se u životu bojim malo i za svoje zdravlje. Šta ću da radim sa 50 godina? Ako se ništa značajno ne desi ove godine, ne vidim sebe da sljedeće igram ako nisam u top 100", jasno je poručio Janko Tipsarević, nekada osmi teniser svijeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC