• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolektivna ostavka u Goraždu

Autori mondo.ba Autori Fena

Veoma teški dani za goraždanski rukomet.

Svi članovi Skupštine Rukometnog kluba Goražde, upravni odbor i stručni štab podnijeli su ostavke na ove pozicije. Kao razlog navode tešku finansijsku situaciju u klubu i neadekvatnu podršku gradskih i kantonalnih vlasti ovom klubu čija je tradicija duga 63 godine.

U klubu ističu da su godinama nezadovoljni raspodjelom sredstava za sport, da izostaje i podrška privrednih subjekata, kakvu imaju drugi klubovi u BiH.

"Prema informacijama koje imamo sredstva predviđena za sezonu 2019/20. neće biti dovoljna da se izmire već stvorena dugovanja, prije svega prema igračima. Naši igrači su najneplaćeniji u cijeloj Premijer ligi i još im dugujemo četiri plate. Imamo i obaveze prema trenerima, postoje i obaveze koje su stvorene prije nas, tako da sredstvima koje nam BPK-a planira dodijeliti neće se moći nastvaiti takmičenje u ovom rangu", kazao je predsjednik Skupštine MRK Goražde u ostavci Nudžeim Džihanić.

Po njegovim riječima, izvještaji uz ostavke i ključevi kluba biće predati gradskim i kantonalim vlastima čiji se predstavnici, iako pozvani, nisu pojavili na sjednici skupštine kluba.

"Žalosno je da se niko nije pojavio jer ovo nije naš klub već klub Grada Goražda i BPK-a koji ih godinama predstavlja. Takođe ni pivredni subjekti nisu pokazali svoju društvenu odgovornost, kojima izvršna i zakonodavna vlast dodjeljuje subvencije i druge vidove podrške. Ministarstvo sporta treba da se odredi šta su njegovi proriteti za finansiranje", ogorčen je Džihanić.

Trener Goražda u ostavci Nermin Djana takođe ne krije nezadovoljstvo.

"Napravljeni su takvi kriterijumi da svako može formirati klub i ući u sistem finansiranja. Na ovaj način teško da iko može funkcionisati. Ipak, uz sve nedaće koje su nas pratile, uz nadljudske napore naših igrača, u jakoj konkurenciji ostvarili smo cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH čime smo opravdali epitet Goražda kao grada rukometa. Žalosno je da se to ne cijeni", kazao je Djana.

Rukovodsto MRK Goražde u ostavci očekuje od kantonalnigh i gradskih vlasti da poduzmu adekvatne poteze kako ne bi došlo do gašenja kluba s dugogodišnjom tradicijom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC