• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rolan Garos (5. dan): Novakov rival ne podnosi ribu!

Autor mondo.rs

Ne djeluje da će Đoković i Lajović imati preterano težak posao ovog četvrtka u Parizu, ali oprez nikada nije na odmet. Posljednja na teren će Aleksandra Krunić koju čeka opasna rivalka...

Srbija u srijedu u muškom singlu imala učinak 2/3!

U treću rundu Rolan Garosa prošli su Laslo Đere, koji je u tri seta bio bolji od Alekseja Popirina, dok se daleko više namučio Filip Krajinović pošto je ponovo morao da igra pet setova, najviše svojom krivicom, jer je imao meč loptu za pobjedu od 3:0.

Njega je izmorio Karbeljas Baenja i natjerao ga da provede gotovo četiri i po sata na terenu, dok je Miomir Kecmanović zaustavljen i nije dobio šansu da se oproba protiv Nadala.

Ovog četvrtka na terenu će biti trojica naših tenisera i jedna teniserka.

Prvo će Novak Đoković izaći na teren "Suzan-Lenglen" oko 12.30, pošto na njemu prvo igraju Osaka i Azarenka, a rival će mu biti "laki luzer" Henri Laksonen.


U pitanju je 27-godišnji teniser iz Finske, koji predstavlja Švajcarsku od 2011. godine, a koji je u prvom kolu izbacio Pedra Martineza (6:1, 6:0, 7:6). Trenutno je tek 104. na ATP listi, dok je mnogo zanimljivih anegdota u vezi njega.

Bio je "izbačen" iz Dejvis kup tima Švajcarske zbog lošeg ponašanja, dok je poslije mnogo godina otkrio da je alergičan na morsku ribu.

Obožavao je da jede lososa gotovo svakog dana, što je tipično za Fince, međutim u jednom trenutku je shvatio da mu više ne odgovara. Izbacio je iz ishrane, jednog trenutka ponovo probao lososa, a onda dobio temperaturu i shvatio da je sve vrijeme u tome bio problem...


Više ne konzumira morsku ribu i to mu je pomoglo i u teniskoj karijeri.

Ipak, vidjećemo da li će biti dovoljno veliki izazov za Đokovića koji je odlično počeo takmičenje na Rolan Garosu i u tri seta je pobijedio "izazivača" Huberta Hurkača iz Poljske (6:4, 6:2, 6:2).

Ako prođe Laksonena, rival u trećem kolu biće bolji iz duela Simona Karusa i Žila Simona.

Dušan Lajović će oko 12.30 na terenu broj "7" igrati protiv domaćeg tenisera Elijoa Benšetrija koji je tek 273. reket svijeta.

Radi se o igraču koji je tek na početku svoje profesionalne karijere i ima tek 20 godina.

Do glavnog žrijeba stigao je kroz kvalifikacije, u kojima je pobijedio čak tri rivala, dok je u prvom kolu bio bolji od Kameruna Norija iz Velike Britanije (3:0).

IGRA I FILIP

Dušan Lajović i Janko Tipsarević su u srijedu prošli u drugo kolo dubla u Parizu, a isto će danas probati i Filip Krajinović u tandemu sa Damirom Džumhurom iz BiH. Rival su Rem i Salizburi, a meč bi trebalo da počne oko 14 na "desetki".

Lajoviću i Benšetriju će ovo biti prvi međusobni duel, a pobjednika potom vjerovatno čeka Aleksandar Zverev koji za rivala takođe ima kvalifikanta Mikaela Imera (Švedska), međutim znao je da priredi svojim navijačima mnogobrojna negativna iznenađenja na grend slemovima.

S obzirom na to da je Duci pokazao odličnu igru protiv Ribeira, mladi Francuz ne bi trebalo da bude veći izazov za plasman u treće kolo.

Posljednja na teren će Aleksandra Krunić čija je rivalka u drugoj rundi Lesija VIktorovna Curenko iz Ukrajine, 27. nosilac na Rolan Garosu.

Njihov meč biće posljednji po redu na terenu broj "12", tako da ne bi trebalo očekivati da izađu na zagrijavanje prije 16 časova, ako se oduže mečevi u dublu - možda i kasnije od prognoziranog u prvi mah.

Krunić je u prvom kolu pobijedila Gavrilovu koja je predala u drugom setu zbog povrede, dok je Curenko "oduvala" Bušar u dva laka seta (6:2, 6:2). 

Ovo će takođe biti premijerni meč Srpkinje i Ukrajinke koje se do sada nisu sastajale.

Od zanimljivih mečeva sutrašnjeg programa možemo izdvojiti duel Fabija Fonjinija i Federika Delbonisa (oko 16 časova) gdje će sigurno "pucati od borbe", dok je u ženskom singlu svakako "prvi pik" duel Naomi Osake i Viktorije Azarenke (oko 11).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC